ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπεθεροκόπος ο κωλοτούμπας Μπίστης στη σεμπριά με ΠΑΣΟΚ

Ο... προξενητής.


Θα τον εποπτεύει ο Λυκούδης, που αμφιβάλλει για τα προτεινόμενα μνημονιακά μέτρα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Πρόκοψε το ΚΚΕ όταν ήταν στέλεχός του, ο… προκόπης. Με την συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΝ παρέμεινε για να προκόψει και τον νέο Δαμανακικό ΣΥΝ, μέχρι που τον έβγαλε εκτός Βουλής βοηθούσης και της ανωριμότητας ορισμένων που σήμερα εγκαταβιούν στις κρατικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Κι αφού πρόκοψε τον ΣΥΝ, δίνει ένα σάλτο ακόμη και βρίσκεται εκτός… χαρακωμάτων. Και μετά, νάσου που φτιάχνει ένα ακόμη κόμμα, που καταλήγει σφραγίδα. ΑΕΚΑ τ’ όνομά του, για όσους το θυμούνται. Στο οποίο χρήζεται μέγας παράγων και αυτό χρησιμεύει για την αναρρίχησή του στο αξίωμα του Υπουργού Εσωτερικών του άλλοτε κραταιού Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Και μένουν… κόκαλο οι σύντροφοι από τον ΣΥΝ, που τον είχαν ακολουθήσει στον μετεωρισμό του!
Ε, από εκεί και πέρα, σε ένα ακόμη κόμμα δεν είχε προσγειωθεί η χάρη του. Στην ΔΗΜΑΡ. Την αυτοδαφνοστεφανωνόμενη «εκσυγχρονιστική» ή και… απαγκιστρωτική, κατά το Κουβέλειο ρηθέν. Στη μεριά κατά ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα δεν τον σήκωνε, καθ’ ότι θρόνοι για… Βεζήρηδες δεν υπάρχουν. Γι αυτό αποφάσισε ΔΗΜΑΡ και μπήξιμο τα πόδια στο χώμα!
 Όμως δεν τον κρατούν τον κύριο Νίκο, «τούτα τα χώματα χωμένον βαθειά μεσ’ στη γη» της ΔΗΜΑΡ, «παρά μόνον την ανάσα του» κατά τον μεγάλο αριστερό συνθέτη.
Κι έτσι «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας» ο Λυκούδης, επόπτης του εγχειρήματος,  ο οποίος προ ημερών αναρωτιόταν αν είναι σωστή η σκέψη της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπεί, να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ο Φ. Κουβέλης, που τώρα μόλις έχει απαγκιστρώσει κάτι από αυτά που ψάρεψε στα θολά νερά της Αριστεράς και τώρα αρχίζουν να του ξεφεύγουν και φυσικά ο κύριος… συνταγματολόγος. Ευάγγελος, το όνομά του. Που είχε από καιρό «φάει τον πισινό» του, ότι άμα αναλάβει αυτός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στη Μερκέλ με άγριες διαθέσεις για το Μνημόνιο. Η οποία κυρία, υποχρέωσε το Γιωργάκη να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και δεν το ήθελε ο άνθρωπος, αλλά τελευταία που την είδε ο κύριος… συνταγματολόγος, της πήγε δώρο μερικά δις,  από την περιουσία του παππούλη του, για να τα χαρίσει στη ΖΗΜΕΝΣ.



Και σαν καλός χριστιανός, παρ’ ότι προτεστάντις η κυρία, όταν τον επέπληξε «γιατί Ευάγγελε ήσουν κακό παιδί και μιλούσες κατά του μνημονίου;» της ζήτησε άφεση αμαρτιών, καθ’ ότι της είπε: «Και οι… άσφαλτοι σφάλουν», κατά την Ελληνίδα γνωστή αοιδός!
Μάλιστα ένας καλός τοκογλύφος που τα ’κουσε, πιο πέρα, ανέκραξε: «Αφίετε το τέκνον έλθει προς εμέ».
Και η Μερκέλ συγκατένευσε:  «Ου γαρ οίδασι Κύριε τι ποιεί…».

Αλλά τέλος πάντων ας τ’ αφήσουμε αυτά και ας όψεται εκείνος ο παλιοταραξίας, ο Αλέξης, με τους ΣΥΡΙΖΑίους του. Που μέχρι και τον Ομπάμα κοψοχολιάσανε προεκλογικά, ότι θα γκρεμίσουν το ευρώ…
Αν αμφιβάλλετε ρωτήστε και την κυρία Στάη, που τα επαναλάμβανε προεκλογικά καθημερινά από την ΤιΒούλα της. Προεκλογικά ε; Όχι τότε που ήταν αντιπρόεδρος στην εταιρία των οπλικών συστημάτων και παράλληλα μας έδινε να καταλάβουμε πόσο κακό κάνουν οι ταραξίες του πολιτικού συστήματος. Ή ακόμη και τον κύριο Λιάτσο, τον Αιμίλιο, που από το Τσάνελ, που έδειχνε… πισινούς, τώρα μετακομίζει σε πιο υψηλά παρτμάν της ΕΡΤ, αγκαλιά με την θέση του Γεν. Διευθυντού Ενημέρωσης (Χριστέ και Παναγιά μου, στην κακομοίρα την ενημέρωση). Γιατί τα λέω όλα αυτά; Χρειάζεται να υπενθυμίσω τι παπαγάλιζαν προεκλογικά και συνεχίζουν, υπέρ των τοκογλύφων δανειστών μας;     
Αλλά τώρα μέχρι και ο Ράινχεμπαχ ζήτησε να δει κάποιους από το ΣΥΡΙΖΑ, για  να μάθει επιτέλους, τι έχει ο παλιοτσίπρας και γκρινιάζει με το Μνημόνιο, αφού είναι τόσο καλό για τη χώρα, που το ψήφισε μέχρι κι ο κύριος συνταγματολόγος, μορφωμένος άνθρωπος!
Ε, λοιπόν αν διαβάστε το άρθρο, από τα φιλοκυβερνητικά μνημονιακά «Νέα» θα δείτε τι σπουδαία δουλειά έχει αναλάβει εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο… σταθερός στις κομματικές του προτιμήσεις κύριος Ν. Μπίστης.  
«Πρωτοβουλία, λέει, προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ και άλλες πολιτικές δυνάμεις ανέλαβε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Μπίστης, όπως αποφασίστηκε την Τρίτη (χθες) από την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Ν. Μπίστης ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής για την διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ».
Μάλιστα. «σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΗΜΑΡ τον τελευταίο καιρό ο κ. Μπίστης διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Βενιζέλο επ' αυτού του θέματος. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για
έναν τέτοιο διάλογο, ενώ στενοί συνεργάτες του καλωσορίζουν μια τέτοια πρωτοβουλία και πίσω από αυτήν “βλέπουν” τον σχηματισμό ευρύτερης συνεργασίας στα πρότυπα της ιταλικής Ελιάς».
Τουτέστιν νέο κόμμα ναυπηγείται στη λιμνοδεξαμενή του μιντιακού συστήματος. Θα μακροημερεύσει; Όψομεν.
Πάντως με τη βοήθεια του μιντιακού μπλοκ (Στάη, Λιάτσος, Πρετεντέρης κ.α.) θα αναλάβουν οι… μάγειροι του πολιτικού μαγειρείου, ακόμη και τον εκλογικό νόμο για τις έδρες-μπόνους να αλλάξουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και η αγανάκτηση των πολιτών είναι τέτοια, που ποιος τους σώζει από την λαϊκή οργή. Αλλά και  την επανασύσταση του σοσιαλιστ(ρ)ικο-μνημονιακού χώρου να επιχειρήσουν, καθ’ ότι τώρα τελευταία με τα απανωτά μνημονιακά μέτρα που παίρνει η τριμερής κυβέρνησή τους, ζαλίστηκαν όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τρέχουν δεξιά και αριστερά, σαν του λαγού τα παιδιά, από τη… χαρά τους!
Βλέπετε είναι μικρή η πετονιά του κυρ Φώτη και δεν φτάνει για να τους αγκιστρώσει. Άλλωστε μόνον με απαγκιστρώσεις ασχολείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: