ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Να μιλήσουν οι δικαστές με τις αποφάσεις τους"

Στιγμιότυπο από την χθεσινή συγκέντρωση.

Για τις κοινωνιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές
 Με αφορμή την χθεσινή πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση η βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των δικαστών, "οι οποίοι καλούνται σήμερα να υπερασπισθούν και θεσμικά ολόκληρη την κοινωνία, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, εκπληρώνοντας τη συνταγματική τους αποστολή", και πρόσθεσε: "Ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας είναι αγώνας όλων. Οι Έλληνες δικαστές πρέπει τώρα να μιλήσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τις αποφάσεις τους. Να διαγνώσουν και δικαστικά, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, την αντισυνταγματικότητα των κοινωνιοκτόνων μνημονιακών πολιτικών".

Πανδικαστικό "όχι"

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις περαιτέρω περικοπές στους μισθούς τους και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης έδωσαν χθες περίπου 1.000 δικαστές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο.
Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν στη συνέχεια οι έξι δικαστικές ενώσεις ζήτησαν από την πολιτεία "να σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους, με τη διατήρηση τουλάχιστον της υφιστάμενης σήμερα μισθολογικής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: