ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εκβιασμοί



Σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση μετατρέπουν οι πολιτικοί αρχηγοί τη μία και μοναδική ψηφοφορία επί των αντικοινωνικών μέτρων στη Βουλή. Είχαν προηγηθεί οι διαβεβαιώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη ότι, ακόμη κι αν διαφωνούν, δεν θα καταψηφίσουν τα μέτρα προκειμένου να μην προκληθεί κυβερνητική κρίση.
Με τέτοιες κυνικές δηλώσεις, όμως, δεν θα μπορούσε να γίνει καμιά διαπραγμάτευση με την τρόικα. Οι τρεις αρχηγοί ήταν δεδομένοι, παρά τα όσα περί του αντιθέτου δήλωναν, ειδικά ο Φ. Κουβέλης. Ανάμεσα στους τρεις, ο Σαμαράς φαίνεται προσωρινά να κερδίζει, διότι ενσαρκώνει την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του Μνημονίου που απαιτεί το μνημονιακό κοινό. Δεν χωράει αμφιταλάντευση μέσα στον τροϊκανό χώρο. Η φάκα είναι κλειστή.
Η ψηφοφορία "μια κι έξω" είναι εκβιαστική, αλλά δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις προσωπικές ευθύνες τους. Άλλοι τους θέτουν προ του ενδεχομένου να πέσει η κυβέρνηση. Αυτοί ας σηκώσουν το γάντι! Διότι τα μέτρα, ακόμη κι αν ψηφιστούν χωρίς μεγάλες ρωγμές, δύσκολα θα εφαρμοστούν και δεν θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης. Χθες ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι η ύφεση θα ανέβει στο 25% του ΑΕΠ και θα διαρκέσει μέχρι και το 2014. Ακόμη κι αυτοί οι συντηρητικοί υπολογισμοί επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που διατύπωσε στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει.
Το πιθανότερο είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές, με ορισμένες τιμητικές εξαιρέσεις, να υποταχθούν στον εκβιασμό τρώγοντας το "καρότο" της επιμήκυνσης. Αλλά και με την επιμήκυνση η ύφεση θα βαθύνει. Οι κυβερνητικοί βουλευτές φοβούνται ότι τυχόν πτώση της κυβέρνησης θα οδηγούσε σε πολιτική κρίση, ακόμη και σε εκλογές, με βέβαιο τον καταποντισμό των κομμάτων τους, καθώς και την προσωπική τους απαξίωση. 170 βουλευτές της προηγούμενης Βουλής δεν εξελέγησαν. Φοβούνται ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί.
Πόσο μπορεί να κυβερνήσει, και μάλιστα αποτελεσματικά, μια κυβέρνηση που στηρίζεται στον εκφοβισμό των πολιτών και, ακόμη χειρότερα, στον εκβιασμό των βουλευτών της;
(Από το κύριο άρθρο της Αυγής σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: