ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χορτιάτης Θεσσαλονίκης: Τιμή στα θύματα του ναζισμού με αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.

Πρόκληση η πρόσκληση του δημάρχου στη Χρυσή Αυγή και επιστολή προς το νεοναζιστικό κόμμα με αναφορές σε "προβοκάτσια" και "ευαισθησία σε θέματα εθνικής μνήμης"

Το μνημείο που θυμίζει το ολοκαύτωμα.

(Πηγή: www.avgi.gr)

Σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο εξελίχθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, την Κυριακή, μετά το ατόπημα του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη να προσκαλέσει τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα...
Εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκαν τελικά, αλλά, όπως αποδείχθηκε χθες, αυτό έγινε ύστερα από συνεννόηση του δημάρχου με τη συγκεκριμένη οργάνωση και την σχετική προτροπή της ΓΑΔΘ. Τόσο ο κ. Καϊτεζίδης όσο και οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους φασίστες της Χ.Α. να μην εμφανιστούν στην εκδήλωση μνήμης διότι υπήρχε φόβος “προβοκάτσιας...” από αριστερές οργανώσεις και από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.
“Κατόπιν της πρόσκλησης που σας αποστείλαμε για να παραβρεθείτε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια του ολοκαυτώματος Χορτιάτη, είχαμε την επίσημη ενημέρωση ότι προετοιμάζεται προβοκάτσια με έκτροπα που ενδεχομένως θα αμαυρώσουν το μνημόσυνο και την μνήμη των νεκρών προγόνων μας. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν την εθνική μνήμη, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την πρόσκληση ως μη γενόμενη συνεισφέροντας τα μέγιστα για να μην αμαυρωθεί η μνήμη των 149 θυμάτων του Χορτιάτη μας. Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων για τη θετική σας συμβολή”.
Αυτά ανέφερε ο κ. Καϊτεζίδης στην επιστολή που έστειλε στη Χ.Α. και κάνει σαφές ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία τους, αλλά τους θεωρεί και καλούς “πατριώτες” με ευαισθησία σε θέματα Εθνικής Μνήμης...
Να σημειωθεί ότι μεγάλη αστυνομική δύναμη φρόντισε το πρωί της Κυριακής να εμποδίσει την προσέλευση διαδηλωτών στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Ύστερα από παρέμβαση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τα αστυνομικά μπλόκα άνοιξαν, όμως όσοι και όσες πήγαν για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσκληση της φασιστικής Χ.Α. στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του ναζισμού βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.
Κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων αποδοκιμάστηκαν οι εκπρόσωποι των κυβερνώντων κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.), ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: