ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στα βήματα της «Χαλυβουργίας» με τη συνδρομή της ΜΚΟ Αρχιεπισκοπής!

Το Ράδιο 9 που μετονομάστηκε σε alpha Radio.


Ο Alpha Radio, έστειλε την αστυνομία στους απλήρωτους εργαζόμενούς του
  Για αυθαίρετη πρακτική του Alpha Radio, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ που σημειώνει ότι στηρίζει τον αγώνα της ΕΤΕΡ και ότι αυτές οι πρακτικές θα πάρουν απάντηση στη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.  Παράλληλα ανακοίνωση εξέδωσε και το Διασωματειακό των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ.
Είχε προηγηθεί διεκδίκηση των εργαζομένων του σταθμού που αντιμετωπίστηκε από τον ιδιοκτήτη Δ. Κοντομηνά, ο οποίος προχώρησε σε αστυνόμευση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αφού προηγήθηκαν εκφοβισμός και απειλές στους εργαζόμενους. Αυτή ήταν η μέθοδος που  προσέφυγε η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha Radio, ιδιοκτησίας Δ. Κοντομηνά και με επικεφαλής τον Δ. Φουρλεμάδη γνωστό από τη ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" της Αρχιεπισκοπής. Έτσι ο Alpha Radio εισάγει τα νέα εργασιακά ήθη στην εποχή της μνημονιακής διακυβέρνησης.
Στο πρόγραμμα μειώσεων των αποδοχών και περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η διοίκηση του σταθμού αντέδρασαν από προχθές οι τεχνικοί του σταθμού, που μέσω του σωματείου τους, της ΕΤΕΡ, κήρυξαν 5ήμερη απεργία, καθώς η διοίκηση:

(α) δεν προσήλθε στον δημόσιο διάλογο με τον ΟΜΕΔ
(β) καθυστερεί την καταβολή δεδουλευμένων και
(γ) έχει προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις τεχνικών ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι -συνολικά, μετά την αποψίλωσή τους τα τελευταία χρόνια δεν υπερβαίνουν τους 30 - συναίνεσαν τους προηγούμενους μήνες σε μειώσεις αποδοχών, παρότι πολλές φορές δεν τηρούνταν το ύψος που προβλέπεται στις Συλλογικές Συμβάσεις.
Η κήρυξη της απεργίας των τεχνικών έγινε "κόκκινο πανί" για την εργοδοσία και δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματαος Παιανίας, μετά από κλήση του σταθμού, συνέλαβαν τους τεχνικούς ραδιοφωνίας που εργάζονταν στη βάρδια και στην περιφρούρηση της απεργίας, παρότι η απεργία είχε επιδοθεί νομίμως. Οι συνάδελφοί τους τεχνικοί του Alpha συγκεντρώθηκαν αμέσως έξω από το τμήμα της Παιανίας σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο σταθμός δημιούργησε απεργοσπαστικό μηχανισμό: Το στούντιο μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο, απ’ όπου και εκπέμπεται πρόγραμμα.
Στα βήματα της «Χαλυβουργίας» και ο  Alpha με τη συνδρομή του Φουρλεμάδη της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: