ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Άνθρακες η συνάντηση των τριών και θα επαναληφθεί την Τετάρτη

Φ. Κουβέλης: Παίρνει το μεγάλο ρίσκο για τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ.

Αιτία οι εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ
Οι ενστάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη για μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα που έχουν ενταχθεί στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ παραμένουν, όπως προκύπτει μετά και από την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα.
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων γίνονται ανάχωμα στη εύρυθμη συνεργασία των τριών. Μάλιστα ο Σπ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ από την Παρασκευή προστέθηκε σε αυτούς που εκφράζουν φόβους ότι αυτά τα μέτρα ίσως να οδηγήσουν σε πολιτικό κόστος για το κόμμα του, καθώς ενδέχεται να μην είναι τα σωστά!
Στη σύσκεψη δεν ελήφθη καμία απόφαση και η Τρόικα αύριο  Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει την Τετάρτη, εν όψει και του Eurogroup της Παρασκευής.

Τα ετοιμαζόμενα νέα μέτρα –σύμφωνα και με το φιλοκυβερνητικό “vima.gr” προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται διαφοροποιήσεις τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Αυτά άλλωστε τα δύο θέματα είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στις σχέσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. 

Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ότι έχει απομείνει από τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.

Πάντως στις δηλώσεις του οι Κουβέλης και Βενιζέλος τόνισαν ότι η συνοχή της κυβέρνησης είναι δεδομένη.
Η σύσκεψη των τριών πολιτικών τελείωσε στις 9.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου . Προηγήθηκε συνάντηση Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικας, με στόχο να τους πείσει ότι τα μέτρα είναι «ρεαλιστικά» και με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.
Ωστόσο πληροφορίες του “vima.gr” αναφέρουν ότι από την τρόικα υπήρξαν ενστάσεις για μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.
Η σύσκεψη άρχισε με ενημέρωση των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη για το περιεχόμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την Τρόικα και τις ενστάσεις που προέβαλαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για κάποια από τα μέτρα. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρότειναν δικά τους σχέδια για την εξεύρεση των 11,9 δισ.
Αύριο Δευτέρα, στις 11.45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη, όπου στις 16.00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: