ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτός που είναι υπεύθυνος για το «τείχος του αίσχους» στο Διακοφτό

Πρώην υφυπουργός στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.


Τώρα αναλαμβάνει την ολοκλήρωση
της… εργολαβίας!
 Στην τοπική κοινωνία του Διακοφτού προκαλεί αντιδράσεις η ανάθεση της  θέσης του προέδρου και διευθύνοντος  σύμβουλου της ΕΡΓΟΣΕ στον Κ. Σπηλιόπουλο. Στο Διακοφτό, οι κάτοικοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, για να αποτρέψουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της κωμόπολης κι εκατοντάδων κατοίκων της, με την ύψωση τσιμεντένιου τείχους, που διαχωρίζει τον οικισμό στα δύο και στερεί από τη στοιχειώδη επαφή με το φυσικό περιβάλλον τους ενοίκους πολλών κατοικιών, ο Αιγιώτης πολιτικός, πρώην υφυπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σπηλιόπουλος θεωρείται από καιρό "κόκκινο πανί".
Είναι αυτός που υψώνει το νέο «τείχος του αίσχους» στην παραλιακή γραφική κωμόπολη, για να μην επιβαρυνθεί το βαλάντιο της εταιρείας του ΟΣΕ, που βαίνει προς ιδιωτικοποίηση!
Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει το attacktv.gr, σ' αυτόν χρεώνεται σχεδόν αποκλειστικά η εγκατάλειψη της λεγόμενης νότιας χάραξης για το τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής και η επιλογή της σημερινής, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι τοπικοί φορείς, και πολύ δαπανηρότερη είναι, αλλά και πάσχει σοβαρά από περιβαλλοντικής πλευράς.

Καμπανάκι κινδύνου

Μάλιστα, στελέχη της Επιτροπής Αγώνα, επανειλημμένα έχουν αναφέρει ότι ο τότε -και τώρα- αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ανεπιφύλακτα χαρακτηρίσει ως έκτρωμα τη λύση που τελικά ακολουθήθηκε κι ότι εκείνος που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για να οδηγηθούμε σ' αυτήν δεν ήταν άλλος από τον τότε βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος την προώθησε με... υπερβάλλοντα ζήλο.
           Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο η επίσημη ανακοίνωση της τοποθέτησης του Κ. Σπηλιόπουλου σε θέση-κλειδί για την πορεία του συγκεκριμένου έργου να λειτουργήσει σαν καμπανάκι κινδύνου για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι -με την ανύψωση αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «τείχος του αίσχους», παρομοιάζοντάς το με τo τείχoς του Βερολίνου- κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους, με την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων, την ανάρτηση μαύρων σημαιών στα σπίτια τους, ακόμη και με κατάληψη του εργοταξίου από γυναικόπαιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: