ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η πτώχευση έχει αρχίσει με εσωτερική στάση πληρωμών στους Δήμους

Γ. Δημαράς, δήμαρχος Πατρέων προς Υπουργό: Δώστε τα οφειλόμενα!



Επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρά που απειλεί κινητοποιήσεις έξω από το Υπ. Εργασίας

5μηνίτες διαμαρτυρόμενοι. Αποψινό στιγμιότυπο.
 Η πρόσφατη κυβερνητική ομολογία περί εσωτερικού χρέους 6,7 δισ. βρίσκει την εφαρμογή της και στους Δήμους, όπου καλούνται να πληρώσουν εργαζομένους που προσελήφθησαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω προγραμμάτων.
 Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, αντιδρά και καλεί με επιστολή του τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση να φροντίσει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Ο Δήμαρχος Πατρέων τονίζει τον Υπουργό Εργασίας πως αν το πρόβλημα με την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων δεν λυθεί άμεσα, τότε θα αναγκαστεί, μαζί με τους εργαζόμενους να καταφύγει σε κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο.

Στο μεταξύ στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο στην Πάτρα, οι πενταμηνίτες που έχουν προσληφθεί από τις 20-6-12 με 600 ευρώ το μήνα και παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο, με ευθύνη του Υπουργείου, απελπίστηκαν και βρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι κατά του Δημάρχου Δημαρά, με την παρώτρυνση της δημοτικής ομάδας του ΚΚΕ, που προσδοκά πολιτικά οφέλη.  Προσέξτε το φωτογραφικό στιγμιότυπο που δημοσιεύει το ISTOLOGIO.
Η πρόταση του Δημάρχου να διεκδικήσουν μαζί από τον υπ. Εργασίας τα δεδουλευμένα τους, δεν βρίσκει ευήκοον ους.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Kύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη παρακολουθούμε την περιπέτεια στην οποία υποβάλλει η κυβέρνηση τους ανέργους που αναζητούν έστω μια προσωρινή λύση στο πρόβλημά τους μέσω των  προγραμμάτων  κοινωφελούς χαρακτήρα και την απίστευτη ολιγωρία που υπάρχει σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατική διαχείριση του ζητήματος της πληρωμής τους.
Όπως σας έχω ενημερώσει και με προηγούμενη επιστολή μου, οι 462 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου  οι οποίοι απασχολούνται  στον Δήμο Πατρέων  από τις 23/6/2012 μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιείται με τις ΜΚΟ και συγκεκριμένα μέσω του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, εξακολουθούν να  παραμένουν απλήρωτοι με οδυνηρές συνέπειες για την καθημερινότητά τους καθώς έχοντας απολέσει τη δυνατότητα να παίρνουν επίδομα ανεργίας, αδυνατούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Παρά τις καθημερινές οχλήσεις μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του  Υπουργείου Εργασίας και παρά τις συνεχείς  διαβεβαιώσεις  περί ταχείας επίλυσης του προβλήματος, το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα.
Και αυτό διότι παρά το ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας του φακέλου των προσλήψεων των εργαζομένων και του φυσικού αντικειμένου που έχουν εκτελέσει και έχει διαβιβαστεί στην υπόλογο του Υπουργείου, παρά το ότι έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, η όλη διαδικασία έχει κολλήσει στη  Διεύθυνση Οικονομικών του  Υπουργείου Εργασίας,  οι υπάλληλοι της οποίας επικαλούνται φόρτο εργασίας και αδυνατούν να δώσουν την παραμικρή διαβεβαίωση για το χρόνο πληρωμής των εργαζομένων.

Kύριε Υπουργέ,
Δεν είναι δυνατόν σε ένα περιβάλλον τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης, με το πρόβλημα της ανεργίας να αυξάνεται κατακόρυφα και τους πολίτες να αδυνατούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, να διατίθενται χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία να μην δίνονται στους εργαζόμενους, λόγω της γραφειοκρατίας και της δυσκινησίας της κρατικής μηχανής.
Η υπομονή των εργαζομένων έχει δικαιολογημένα εξαντληθεί.
Σας ζητώ για άλλη μια φορά να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα και να μην μας υποχρεώσετε να καταφύγουμε σε κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο μαζί με τους εργαζόμενους συμβασιούχους, προκειμένου να ακουστεί το δίκαιο αίτημά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: