ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργείται και το αφορολόγητο των 5 χιλιάδων ευρώ για ΜμΕ

Κι άλλο άδειασμα του πορτοφολιού για εργαζομένους.


Προς αύξηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους
Η «κυβερνητική πλάστιγγα» έγειρε στη πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη διατήρηση του μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.gr.
Την ίδια ώρα προωθείται η ολοσχερής κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα (γιατροί, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.α) και η αντικατάσταση τους από την έκπτωση από το εισόδημα συγκεκριμένων δαπανών με αποδείξεις που αφορούν στη παροχή υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους επαγγελματίες, ταβέρνες, εστιατόρια κ.α).
Επίσης στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης σχεδιάζεται η επιβολή ενιαίου φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μορφής με συντελεστή 15% από 20% που είναι σήμερα.
Πάντως η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυτόματα οδηγεί σε αύξηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Για παράδειγμα κάποιος που φέτος υπέβαλλε με τη φορολογική του δήλωση συνολικές δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια και τόκους στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας ύψους 8.000 ευρώ λόγω της έκπτωσης του 10% από το φόρο είχε όφελος 800 ευρώ. Με τη κατάργηση τους από το 2013 ο φόρος εισοδήματος που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι αυξημένος κατά 800 ευρώ. Η επιβάρυνση αυτή θα περιοριστεί και σε μερικές περιπτώσεις θα εκμηδενισθεί μόνο όταν ο συγκεκριμένος φορολογούμενος εμφανίσει στην εφορία δαπάνες για παροχή υπηρεσιών από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: