ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Οι διαφωνούντες στο προσκήνιο

Από τις καλές ημέρες

Παραμένουν στο κόμμα μέχρι να φύγουν

Στάση αναμονής φαίνεται να κρατούν οι διαφωνούντες με την συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της avgi.gr, απόφαση που δεν έχει σταματήσει να προκαλεί εσωτερικά προβλήματα και δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών. Η πλειοψηφία όσων καταψήφισαν στην Κεντρική Επιτροπή την εισήγηση για συμμετοχή στην κυβέρνηση αποφάσισαν να παραμείνουν προς το παρόν στο κόμμα με καταγραμμένη τη διαφορετική τους άποψη. Αντίθετα, θέμα αποχώρησης από το κόμμα έβαλε ο υπεύθυνος του οργανωτικού γραφείου της ΔΗΜ.ΑΡ. Στ. Μπαγεώργος, που είχε συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη την Παρασκευή το βράδυ.

Διαφωνία Βουδούρη
Η άτυπη αυτή αντιπολίτευση έχει συμπάθειες και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως φαίνεται από τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Αντ. Σαμαρά ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Οδ. Βουδούρης, που τόνισε ότι τα όσα λέει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για «απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση», όπως αυτή εκφράστηκε στις δίδυμες εκλογές. Ο Οδ. Βουδούρης επισημαίνει ακόμη την απουσία από την επιστολή της λέξης «επαναδιαπραγμάτευση» και σημειώνει ότι «είναι λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή»

Βαφτίζει το κρέας ψάρι η ΔΗΜ.ΑΡ.
Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, αλλά και οι πρώτες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών απέχουν αρκετά από τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΔΗΜ.ΑΡ., με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων να είναι το πιο «ακανθώδες». Η πρόθεση του Αντ. Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα σε ευρύ κύμα ιδιωτικοποιήσεων ως δείγμα προθέσεων απέναντι στην τρόικα φέρνει σε δύσκολη θέση την ΔΗΜ.ΑΡ., που πρέπει να βαφτίσει το κρέας ψάρι.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ μετατρέπεται σε «εκχώρηση του λειτουργικού έργου του Οργανισμού», ενέργεια που δικαιολογείται ως απαραίτητη δεδομένης της αδυναμίας του Δημοσίου να προχωρήσει σε επενδύσεις στον σιδηρόδρομο. Παράλληλα είχαμε και μια προσπάθεια προώθησης «προοδευτικών» ιδιωτικοποιήσεων, με στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. να φέρνουν το παράδειγμα του ΟΠΑΠ, δηλαδή ενός κερδοφόρου οργανισμού με δυνατότητες για ακόμη περισσότερα κέρδη σε μια περίοδο που τα έσοδα του Δημοσίου δεν περισσεύουν.
Η επιλογή του μνημονιακού Γ. Στουρνάρα για την θέση του υπουργού Οικονομικών αντιμετωπίστηκε «ψυχρά» από αρκετούς μέσα στο κόμμα, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ε. και βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπ. Λυκούδης έκανε δημόσια αυτοκριτική για την αδυναμία και της ΔΗΜ.ΑΡ. να αποφύγει το φιάσκο με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής στο πρώτο ουσιαστικό τεστ «υπευθυνότητας» της κυβέρνησης.
Πρόσθετους εσωκομματικούς πονοκέφαλους προκάλεσε η παραίτηση του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, μετά την απόφαση του Φ. Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθηνών και να τον αφήσει εκτός Βουλής. Ο Δ. Χατζησωκράτης επιθυμούσε να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επικαλούμενος την απουσία άλλων έμπειρων στελεχών επί των οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: