ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Έξι χιλ. εργαζόμενοι στον αέρα από 255 οργανισμούς που καταργούνται

Φωτογραφία Αρχείου.


Αβέβαιο το μέλλον τους υπό το φάσμα της ανεργίας ή της υποχρεωτικής μετάταξης

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση προχωρά το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών. Η πρώτη γεύση της κυβέρνησης που κυβερνά με τα ΜΑΤ στην πρώτη γραμμή (βλέπε Χαλυβουργία) αφορά λίστα που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 255 οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται 6.000 εργαζόμενοι.
Το μέλλον αυτών των εργαζομένων είναι αβέβαιο, καθώς το περιβάλλει πλήθος ακριτομυθιών, που κυμαίνεται από την μετάταξη, πολύ πιθανόν και σε άλλους νομούς από αυτούς που υπηρετούν μέχρι και την απόλυσή τους, προκειμένου η κυβερνητική Τρόικα να πιάσει τον αριθμό των 150 χιλ. απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου, που έχει δεσμευτεί. Αλλά που δεν θα σημάνει ότι η χώρα θα ξεφύγει από τον εφιάλτη της διάλυσης των κοινωνικών δομών της και δεν θα είναι έρμαιο των τοκογλύφων, τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Παράλληλα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ξένων και ιδίως γερμανικών εφημερίδων ότι δήθεν η υπομονή του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών οργανισμών έχει εξαντληθεί με την ανυπακοή(!) των Ελλήνων. Δηλαδή, που δεν δέχονται να φθάσουν στο έσχατο όριο της εξαθλίωσης για να μην θιγούν αυτοί που έχουν συσσωρεύσει κέρδη από τους φόρους των πολιτών.
Μάλιστα κατά το “Σπήγκελ” επειδή η Ελλάδα μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει κηρύξει πτώχευση, καλό είναι να αρχίσει από τώρα να πληρώνει τις εσωτερικές υποχρεώσεις της, δημοσίους υπαλλήλους κλπ, σε δραχμές!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων, που μόλις ακούστηκε πρόταση για μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων ως ισοδύναμο μέτρο, αμέσως ήρθε η απάντηση ότι το κόστος τους προϋπολογίζεται στο πρόγραμμα του ΥΕΘΑ, αλλά δεν σημαίνει ότι ακολουθείται κατά γράμμα αφού μπορεί και να μην εκτελεσθεί στην ολότητά του. Άρα δεν είναι σίγουρη πηγή για περιστολή εξόδων. Και η μόνη σίγουρη πηγή είναι αυτή των μισθολογικών επιδομάτων!
Τουτέστιν να μην θιγεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα, από το οποίο κερδίζει κυρίως η γερμανική και γαλλική πολεμική βιομηχανία. Και ακόμη για πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα, ιδίως της ναυπηγοεπισκευαστικής, το ελληνικό δημόσιο στέλνει παραγγελίες στην γείτονα Τουρκία, την ώρα που η ανεργία παίρνει εφιαλτικούς ρυθμούς στη Ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: