ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σκάνδαλο το ξεπούλημα ΑΤΕ και ΤΤ που δεν θα μείνει αναπάντητο

Χρέη τους άνω των 200 εκατ. ευρώ πάνε να διαγράψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Αιχμή για παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων μετάσχουν στο φαγοπότι, άφησε ο Αλ. Τσίπρας

«Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, στην Αγροτική Τράπεζα και να φορτώσει στον κρατικό προϋπολογισμό το “προβληματικό” μέρος της, διαγράφοντας έτσι και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την Τράπεζα, ύψους άνω των 2000 εκατομμυρίων ευρώ. Και να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο “καλό” κομμάτι της, σε ιδιωτικές τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα».
Τα παραπάνω που συνιστούν σκάνδαλο ολκής, κατήγγειλε από το βήμα της συνέλευσης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας:

«Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα, μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια. Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Και αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι. Δεν θα μείνει αναπάντητο» είπε αφήνοντας αιχμές για παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων μετάσχουν στο φαγοπότι!

Μιλώντας ειδικότερα είπε:

«Τη στιγμή που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά μεθοδεύει τη θυσία της ΑΤΕ στον Μολώχ της διαπλοκής, αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η συγκυβέρνηση Σαμαρά, αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την Τράπεζα που έχει στο χαρτοφυλάκιο υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και περιουσίας.
Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα-μοχλό για την αγροτική παραγωγή.
Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, την Τράπεζα που από το 2010 εφαρμόζει με επιτυχία ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά υπέστη τη ζημιά του PSI.
Ετοιμάζεται τώρα να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που της προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Να δημιουργήσει και να αποκόψει ένα λεγόμενο «προβληματικό, κακό» κομμάτι της.
Που θα το φορτώσει στον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγράφοντας έτσι και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την τράπεζα.

Και να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο «καλό» κομμάτι της, σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για διπλή ανακεφαλαιοποίηση εκείνης της ιδιωτικής τράπεζας που θα αγοράσει την ελεύθερη βαρών ΑΤΕ.
Δεν θα είναι λάθος.
Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα.
Ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια.
Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Σε βάρος του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής.
Και αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι.
Δεν θα μείνει αναπάντητο. Αλλού τα κόλπα.
Όχι σε βάρος της εθνικής οικονομίας, του λαού και του τόπου.
Η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας ξαναβρούν μπροστά τους.
Όπως σκάνδαλο, που θα έχει και αυτό την απάντηση που δικαιούται ο ελληνικός λαός, είναι και η πώληση της τράπεζας-σύμβολο της λαϊκής αποταμίευσης – του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές μετοχών.
Τα τρία κόμματα τα οποία στηρίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά θέλουν να κάνουν την Ελλάδα τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπό δημόσιο έλεγχο και με κοινωνικό χαρακτήρα.
Θα αποτύχουν και σ’ αυτήν την υπηρεσία τους στη διαπλοκή» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: