ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Για μία ανυπόστατη καταγγελία που αναπαράγεται άκριτα στο διαδίκτυο

Χωρίς λόγια.


Εκατόν σαράντα ειδικοί επιστήμονες γλωσσολόγοι μιλούν για τα αναγνωστικά Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού

Εκατόν σαράντα καθηγητές Πανεπιστημίου, εξειδικευμένοι στην ελληνική γλώσσα υπογράφουν αναλυτικό κείμενο απαντώντας στο άρθρο της κ. Χρυσού, δασκάλας δημοτικού σχολείου της Ραφήνας, το οποίο αναπαράγεται άκριτα στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, διαδίδοντας φτωχά, εσφαλμένα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα όσον αφορά το βιβλίο της Γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του δημοτικού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι 140 καθηγητές πανεπιστημίου «ως γλωσσολόγοι, επιστημονικά ειδικότεροι και αρμοδιότεροι για τα ζητήματα γλώσσας και γλωσσικής εκπαίδευσης, και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οφείλουμε να πάρουμε θέση και να εξηγήσουμε γιατί οι κατηγορίες τις οποίες εξαπολύει η κ. Χρυσού κατά των συγγραφέων του εγχειριδίου “Γραμματική Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού,, είναι παντελώς εσφαλμένες και ανυπόστατες....
Ως ειδικοί επιστήμονες στον τομέα της γλωσσολογίας και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μια εκπαιδευτικός που δεν παραδέχεται στοιχειώδεις αρχές της γλωσσικής επιστήμης, όπως είναι η διαφορά μεταξύ ήχων και γραμμάτων, βασιζόμενη σε παρανοήσεις και αβάσιμα συμπεράσματα να αμφισβητεί την εγκυρότητα ενός διδακτικού εγχειριδίου, που έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και αποτελεί έργο ειδικών επιστημόνων και το οποίο, ως δασκάλα, καλείται να διδάξει».
«Θεωρούμε θλιβερό το γεγονός ότι ένα άρθρο με τόσο φτωχά, εσφαλμένα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα αναπαράγεται και διαδίδεται άκριτα στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ και αναγορεύεται σε μείζον θέμα συζήτησης. Επιβεβαιώνουμε την πέραν πάσης αμφιβολίας επιστημονικά ορθή παρουσίαση των φωνηέντων της Νέας Ελληνικής στο νέο εγχειρίδιο», προσθέτουν οι πανεπιστημιακοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: