ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ευριπίδης εποίησεν: Στρατόπεδα συγκέντρωσης με πολιτική βούληση!

Μία γεύση του τι σημαίνει στρατόπεδα κλειστού τύπου!


Κάθετα αντίθετη η ΔΗΜΑΡ – Επερώτηση Τσούκαλη, Ψαριανού, Λεβέντη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

 
«Κάθετα αντίθετη είναι η Δημοκρατική Αριστερά στην πρόθεση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει χώρο υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο της Κοζάνης. Μάλιστα, για το θέμα κατέθεσαν και σχετική ερώτηση τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και συγκεκριμένα, οι κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης.
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι το κόμμα τους «θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εκτοπισμού σε γκέτο και ξερονήσια» και καταλογίζουν «τεράστιες ευθύνες» στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “που τόσα χρόνια άφησαν το πρόβλημα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις”.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να περιμένει και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία (μέσω της διακοπής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων) ώστε αυτή να δέχεται πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα”.

Τα παραπάνω περιελάμβανε η επερώτηση των τριών βουλευτών σύμφωνα με δημοσίευμα στις 23-3-12. Όταν δηλαδή βασίλευε ο υπουργός Πρ. Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και δεν είχε ακόμη γίνει η σεμπριά της ΔΗΜΑΡ με τη Δεξιά.
Οκτώ ημέρες αργότερα ο Μάκης Γιομπαζολιάς της ΔΗΜΑΡ, μιλούσε για ξερονήσια και διευκρίνιζε στην ΑΥΓΗ:

«Επειδή πολλοί μικροπολιτικά τσακώνονται για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, ας ακουσθεί μια συγκεκριμένη πρόταση, που έχει διατυπωθεί από εμένα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και στην κυβέρνηση προ διετίας τουλάχιστον.
Αντί για κλειστά στρατόπεδα - γκέτο σε διάφορες περιοχές της χώρας, (σ.σ.: αχ ανάσανα, δεν πρότεινε Δρέπανο) προτιμότερο είναι να διατεθεί ένα ολόκληρο νησί, από τα ακατοίκητα του ελληνικού αρχιπελάγους, όπου να δημιουργηθεί, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κανονική πόλη, με σπίτια, μαγαζιά και υπηρεσίες.
Εκεί να φιλοξενούνται, ελεύθεροι και ανθρώπινα ζώντες, όλοι οι εισερχόμενοι λάθρα στη χώρα αλλοδαποί. Και να εξετάζονται ταχύτατα επί τόπου οι περιπτώσεις τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ώστε άλλοι να παίρνουν άδεια εισόδου και εργασίας στη χώρα, άλλοι πολιτικό άσυλο -αλλά όλοι με διεύθυνση και ταυτότητα- και άλλοι να επαναπροωθούνται, χωρίς ούτε στιγμή να κυκλοφορούν παράνομα στη χώρα.
Έτσι ούτε στρατόπεδα - γκέτο ούτε σχετικές διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών ούτε η αλλοδαπή εγκληματικότητα ούτε το αλλοδαπό παραεμπόριο.
Τώρα, αν ήθελα να προβοκάρω, θα μπορούσα να πω ότι ένα τέτοιο νησί θα μπορούσε να είναι π.χ. η Μύκονος… Αστειεύομαι, τόσα νησιά έχει το Αιγαίο…».

Αλίμονο…
Στο ίδιο πνεύμα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, πριν λίγο καιρό, στις 29-5-12, πρότεινε τον εγκλεισμό των μεταναστών χωρίς χαρτιά, στο Δρέπανο Αχαΐας. Αλλά τώρα είναι η εποχή της συγκυβέρνησης με τη Δεξιά! Και στο τιμόνι Δένδιας.

Ευριπ. Στυλιανίδης.
 Ετσι, τούτων δοθέντων, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβερνητικής Τρόικας Ευρ. Στυλιανίδης, τόνισε πως άμεσος στόχος είναι να σταματήσει η είσοδος νέων παράνομων μεταναστών και η ροή τους στα αστικά κέντρα. «Όποιος λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται από την αστυνομία στις εισόδους της χώρας θα οδηγείται στους χώρους υποδοχής. Θα παραμένει εκεί μέχρι να απελαθεί από τη χώρα εκτός εάν πληροί τα κριτήρια και του χορηγηθεί άσυλο» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στα αστικά κέντρα. «Προτεραιότητα στις απελάσεις θα δοθεί σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για δημόσια τάξη και δημόσια υγεία» σημείωσε, επιμένοντας στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Αυτό ξεκαθάρισε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού.
Άρα… προσπέλασε τον κυβερνητικό βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, που ζητούσε Δρέπανο για τους μετανάστες, όταν μάλιστα ο Ευρ. Στυλιανίδης δήλωνε χαρακτηριστικά: «Έχουμε την πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε κλειστούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, παρά τις κοντόφθαλμες αντιδράσεις».
Μάλιστα, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, είπε πως η λειτουργία των στρατοπέδων αυτών «θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία».
Όπως ανέφερε, «χρειάζονται εγκαταστάσεις για περίπου 5.000-6.000 άτομα στον Έβρο και τουλάχιστον 30.000 σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».
Κρίμα γιατί στην Πάτρα οι άνεργοι είχαν μαζευτεί έξω από το δικηγορικό γραφείο Τσούκαλη στην πλατεία Ψαραγοράς και περίμεναν πότε θα στείλουν τις καραβιές μεταναστών στο Δρέπανο για να πιάσουν κι αυτοί κάποτε δουλειά!
Πάντως ο Ευρ. Στυλιανίδης υποστήριξε πως «χρήματα για τη δημιουργία των κέντρων υπάρχουν από την ΕΕ».
Άρα, άνεργοι μπορείτε να ελπίζετε! Και κατά το λατινικόν: Doum spiro spero, ή κατά το ελληνικόν: Με την τακτική τους σπέρνουν ανέμους για να θερίσουν θύελλες! 
Αναρωτιέμαι όμως, που είναι το νεανικό πολιτικό σφρίγος των κάποτε συντρόφων της γερασμένης Ανανεωτικής τάσης, που ενσωματώθηκαν τόσο γρήγορα στην κυβέρνηση Σαμαρά, μέχρι σημείου ασφυξίας των ρηξικέλευθων ουμανιστικών ιδεών από τις οποίες κάποτε εμφορούνταν;  Ιδεών που σήμερα παραμένουν επίκαιρες για τη ριζοσπαστική αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: