ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος για την παραίτηση Νικολόπουλου

Σφήγκα ο Ν. Νικολόπουλος. Τι ετοιμάζει άραγε;

Το κυβερνητικό στρατόπεδο σε κρίση φόβου πριν συμπληρώσει ένα μήνα ζωής!


ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ;

«Ο Καραμανλής ήταν τρελός που τον άφησε εκτός κυβέρνησης επί πεντέμισι χρόνια; Με αυτό το ερώτημα σχολιάζουν έμπειρα στελέχη της ΝΔ τα όσα συνέβησαν με την αποχώρηση του κ. Ν. Νικολόπουλου από το κυβερνητικό σχήμα και τα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας των «γαλάζιων λοχαγών» και πρωτοστάτησε στην εκλογή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος, εντούτοις δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από τον πρώην πρωθυπουργό, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στον κρατικό μηχανισμό. Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο και οι φήμες γύρω από τη σταθερή αυτή απόφαση του κ. Καραμανλή ήταν πολλές και ποικίλες. Όλοι συμφωνούσαν όμως ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους...».

Τα παραπάνω γράφονται υπό τον κακόηχο τίλο “Το λαϊκό παιδί με τα δεκάδες ακίνητα” στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για τον Αχαιό π. υφυπουργό Εργασίας και απ’ ότι δείχνουν οι εσωτερικές κινήσεις του Νεοδημοκρατικού στρατοπέδου, ο υπόγειος πόλεμος  μαίνεται αδυσώπητα, ενώ κάτι φοβούνται οι κυβερνητικοί εταίροι της εσωτερικής Τρόικας και προσπαθούν να κλείσουν τα στόμα του παραιτηθέντος.
Η εφημερίδα του συγκροτήματος Μπόμπολα, μάλιστα αναφέρεται σε συνάδελφο εκδότη, με τον οποίο ο Ν. Νικολόπουλος συνδεότανε με κουμπαριά, γράφοντας τα παρακάτω:

«Οι φήμες τότε ανέφεραν ότι ο κ. Ν. Νικολόπουλος έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας της οικογενειακής σχέσης (κουμπαριά) που διατηρούσε με σημαντικό (εκείνη την περίοδο) επιχειρηματία, ο οποίος είχε εισέλθει δυναμικά στον χώρο της πληροφορικής και των ΜΜΕ. Ήταν η εποχή του «σεμνά και ταπεινά» και ο τότε πρωθυπουργός δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο...».

Στιγμιότυπο από τις καλές μέρες...
Και ακόμη, το δημοσίευμα, που φαίνεται να κατευθύνεται από την ηγεσία του κόμματος, αφήνει αιχμές για το πώς αποκτήθηκε η περιουσία του βουλευτή, παραθέτοντας τον αριθμό των 53 ακινήτων που κατέχει και έχει δηλώσει στο “Πόθεν Έσχες” αλλά και την οικογενειακή του κατάσταση, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά είχε λάβει την υπόσχεση ότι δεν θα ανακάτευαν την ιδιωτική του ζωή με την πολιτική του στάση.

«Τα χρόνια πέρασαν, ο κ. Νικολόπουλος επανεξελέγη (υποστηριζόμενος σθεναρά και από παράγοντες της Εκκλησίας με τους οποίους ανέκαθεν διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς), στην Αχαΐα και ο κ. Σαμαράς ως πρόεδρος της ΝΔ τον αξιοποίησε στον τομέα απασχόλησης του κόμματος. Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος ισχυριζόταν πως είχε και τη διαβεβαίωση ότι θα ήταν ο επόμενος υπουργός Εργασίας. Η απογοήτευσή του ήταν μεγάλη όταν ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κ. Μπούρας τού ανακοίνωνε ότι θα τοποθετηθεί υφυπουργός, κάτω από τον κ. Ι. Βρούτση. Από εκείνη τη στιγμή ο χρόνος για τη σύγκρουση του κ. Νικολόπουλου με το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να μετρά αντίστροφα.
Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή να μην κάνει υπουργό τον κ. Ν. Νικολόπουλο υπαγορεύθηκε από σειρά θεμάτων που σχετίζονται με φακέλους που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ για τον βουλευτή Αχαΐας. Αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής κάτι, οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του βουλευτή και της συζύγου του τελούν υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που συμβαίνει και για ένα ακόμη στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που βρίσκεται μεν στη σημερινή Βουλή, όχι όμως και στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν κάνει φύλλο και φτερό το “πόθεν έσχες” του βουλευτή, το οποίο αριθμεί δεκάδες ακίνητα (53 αναφέρουν τοπικοί κομματικοί παράγοντες της ΝΔ), που έχει στην κατοχή του μαζί με τη σύζυγό του κυρία Αναστασία Μανωλοπούλου. Το λαϊκό παιδί, όπως τον χαρακτηρίζουν οι συντοπίτες του, που κατέχει 53 ακίνητα. Ο πεθερός του είναι μεγαλομέτοχος στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, αλλά δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί αυτής της έκτασης ακίνητη περιουσία.
Θόρυβο φαίνεται να έκανε και η πληροφορία ότι εμφανίστηκε επιχειρηματίας στο ΣΔΟΕ που απαιτούσε να σβηστεί πρόστιμό του επικαλούμενος φιλική σχέση με τον πρώην υφυπουργό. Η πληροφορία αυτή όμως δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το ΣΔΟΕ ούτε από άλλη πηγή.
Τα γεγονότα αυτά τα γνωρίζουν ελάχιστοι στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, το “γυαλί” έχει ήδη “ραγίσει” και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν βέβαιον ότι το φθινόπωρο είτε με δική του πρωτοβουλία είτε με απόφαση του κ. Σαμαρά, θα ακολουθήσει άλλα πολιτικά μονοπάτια.
Καλά ενημερωμένος για την υπόθεση Νικολόπουλου είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του την π. Παρασκευή (Mega), αποκάλυψε ότι ο πρώην υφυπουργός ακόμη και μετά την παραίτησή του, “του ζητούσε να μην εμπλακούν στην αντιπαράθεση θέματα που αφορούν την ιδιωτική του ζωή”. “Είναι πρωτοφανές” -τόνισε- “να σε παίρνει τηλέφωνο και να σου λέει “σε παρακαλώ, μη γίνουν επιθέσεις στην ιδιωτική μου ζωή” και να του απαντάς ότι “για μας είναι τελειωμένη υπόθεση, εάν δεν δώσεις συνέχεια, δεν θα δώσουμε, δεν έχουμε κανένα σκοπό να ασχοληθούμε εμείς μαζί σου” και την επόμενη μέρα να ξανακάνει την επίθεση που έκανε”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, άφησε μία ακόμη αιχμή κατά του κ. Νικολόπουλου, λέγοντας ότι “θα ήταν ενδιαφέρον να μάθαινε κανείς το τι έλεγε και τι παρακαλούσε πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης ο κ. Νικολόπουλος και τι διαβεβαιώσεις έδινε”. Ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός, πάντως, αποκρούει τις καταγγελίες αυτές και δηλώνει ότι παραιτήθηκε για συνειδησιακούς λόγους και μόνον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: