ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Θρασείς Χρυσαυγίτες κατά του δημάρχου Κορινθίων στο Σολωμό

Όπως αναρτήθηκε στο youtube από τον


Καταγγελία του παθόντος στο δημοσιογράφο Κυρ. Μαντούβαλο

Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν χθες το απόγευμα στο χωριό Σολωμός της γειτονικής  Κορινθίας, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος της περιοχής, Αλέξανδρος Πνευματικός. Από τα όσα λέει ο Αλέκος Πνευματικός προκύπτει ότι εδώ και 2-3 μήνες οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται σε αγήματα, απειλούν και επιτίθενται σε μετανάστες, ενώ η αστυνομία δεν επεμβαίνει. Μια παθητική στάση που σύμφωνα με το δήμαρχο εγείρει πολλά ερωτήματα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δήμαρχου Κορινθίων, εκείνος βρέθηκε σε μια φωτιά και είδε ξαφνικά τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα να συνοδεύεται από μέλη της ΧΑ. Όπως υποστηρίζει, ο βουλευτής πλησίασε τον δήμαρχο και, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, με μια στρατιωτική λαβή τον έριξε στο χώμα.
Στελέχη της Χρυσής Αυγής την περασμένη Πέμπτη αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή και τον δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στα Δερβενάκια κατά τον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου της ιστορικής μάχης στην περιοχή
Πολλά μέλη της παράταξης φτάνουν μπροστά από το μνημείο με σημαίες ανά χείρας και την κλασική πλέον μαύρη μπλούζα της παράταξης, συνοδεία και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, γνωστού και ως... Καραϊσκάκη. «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» άρχισαν να φωνάζουν απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Κορινθίων, Αλ. Πνευματικό. 
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος είναι η δεύτερη χρονιά που κατά τον εορτασμό κάνουν την εμφάνισή τους παραταγμένοι σε άγημα οι χρυσαυγίτες.
Ο δήμαρχος Κορίνθου, όπως ο ίδιος περιγράφει το περιστατικό, στον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο, δέχτηκε επίθεση από άγημα χρυσαυγιτών, ενώ συμμετείχε στο συντονισμό της κατάσβεσης της φωτιάς στο Σολωμό Κορινθίας. Οι χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον βουλευτή τους Στάθη Μπούκουρα, αναζητούσαν τον δήμαρχο και όταν τον εντόπισαν του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο χρυσαυγίτης βουλευτής άσκησε σωματική βία εναντίον του.
Ο Χρυσαυγίτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, πάντως, κατέθεσε μήνυση για εξύβριση, προσβολή δημοσίου προσώπου και πρόκληση σωματικής βλάβης εις βάρος του. Και δήλωσε πως δεν επιθυμεί την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

KAΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ο  ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καταδικάζει την βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής του νομού μας κ. Μπούκουρα και ομάδας συνοδοιπόρων του κατά του δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού, που αποτελεί συνέχεια των απειλών που είχε εκτοξεύσει δημόσια η Χρυσή Αυγή κατά του δημάρχου κατά τη διάρκεια της τελετής στα Δερβενάκια την Πέμπτη 26 Ιουλίου.
Απαιτούμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει άμεσα, εφόσον η λεκτική βία της Χρυσής Αυγής μετατρέπεται σε σωματική που δεν γνωρίζει κανένα όριο και στρέφεται πλέον όχι μόνο κατά των συνηθισμένων θυμάτων των επιθέσεών της –των μεταναστών- αλλά και εναντίον του οποιουδήποτε αντιτίθεται στην αντιδημοκρατική και εκφοβιστική της δράσης.
Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων που ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές και όσων βρίσκουν προστασία δίπλα τους. Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Καλούμε τους κορίνθιους πολίτες να σταθούμε, όλοι μαζί απέναντι στις εκτός νόμου, φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές της Χ.Α, γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας χτίζεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Το αυγό του φιδιού έχει πλέον εκκολαφθεί».

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι. Οι συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις σε όλη τη χώρα, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθιστούν αναγκαίο ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

Η ΚΕΔΕ ζητά να παρέμβει άμεσα ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, «προκειμένου να εξετάσει την εκτροπή από κάθε δημοκρατική νομιμότητα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευθύμη Μπούκουρα», αλλά και η Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε άτομα που καλύπτονται πίσω από την βουλευτική τους ιδιότητα
Παράλληλα, η αδυναμία της Αστυνομίας να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τόσο αυτό όσο και προηγούμενα συμβάντα στην περιοχή, επιβάλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας «να ερευνήσει το ρόλο της Αστυνομίας και τις τυχόν παραλείψεις της στην άσκηση των καθηκόντων της για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή φασιστικών συμπεριφορών που ενισχύουν φαινόμενα εκφοβισμού και διχασμού της κοινωνίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: