ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ, Η «ΒΟΜΒΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Φωτογραφία Αρχείου.

Του ΑΡΗ ΚΟΖΙΑΚΑ

Σήμερα όλοι, σχεδόν, στην πολιτική ζωή κινούνται με μόνο κριτήριο να αποφύγουν «να σκάσει η βόμβα στα χέρια τους».
Και όμως η βόμβα θα σκάσει. Και θα σκάσει ανεξέλεγκτα, τινάζοντας στον αέρα τα θεμέλια της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
Και αυτή η βόμβα λέγεται ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και ανεξέλεγκτη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.
ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!
Ο αστικός κόσμος γνωρίζει, πλέον, ότι ο μνημονιακός δρόμος συνιστά συνταγή όχι μόνο αδιεξόδου αλλά και ολέθρου!
Και όμως τον ακολουθεί, ενώ ισχυρά τμήματα του ζητούν την ακόμα πιο τυφλή, αδιάλλακτη και δογματική εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων!!!
Και ο αστικός κόσμος ακολουθεί, ακόμα και τώρα, που και οι πέτρες γνωρίζουν, το δρόμο της μνημονιακής καταστροφής για δύο κυρίως και αλληλένδετους λόγους.
Πρώτον: γιατί δεν μπορεί να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά μνημόνια!
Δεύτερον: Γιατί πιστεύει ότι όσο, κουτσά-στραβά, ακολουθεί τις μνημονιακές συνταγές, αγοράζει χρόνο και σπρώχνει προς τα πίσω το «μοιραίο»! Και δεν ξέρεις!
Και όμως, έτσι, το «μοιραίο», που αντιπροσωπεύουν η άτακτη χρεοκοπία και η ανεξέλεγκτη έξοδος από την ευρωζώνη, έρχεται πιο κοντά και πολύ πιο γρήγορα!
Ο αστικός κόσμος δεν επιβεβαιώνεται μόνο ως αφόρητα δουλοπρεπής και ταξικά ιδιοτελής μέχρι εφιαλτικής αποκρουστικότητας αλλά και πλήρως ανεύθυνος.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

Από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις της αριστερής αντιπολίτευσης μοιάζουν και αυτές, σχεδόν στο σύνολό τους , να μην θέλουν να αναλάβουν το βάρος μιας αυθεντικής και συνεκτικής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης απέναντι στη μνημονιακή λεηλασία!
Και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση στο μνημόνιο και ταυτόχρονα να αποκλεισθεί, σε κάθε περίπτωση, η διακοπή της χρηματοδότησης της τρόικας και η συνακόλουθη έξοδος από το ευρώ (για να μην επιχειρηματολογήσουμε ότι θετικά τα ως άνω οφείλουν να είναι απαραίτητες θετικές επιλογές διεξόδου).
Και όμως οι δυνάμεις του ΚΚΕ θεωρούν εντελώς στρουθοκαμηλικά ότι το δίλημμα μέσα ή έξω από την ευρωζώνη είναι αποπροσανατολιστικό στο όνομα, τάχα, της πλήρους αποδέσμευσης από την ΕΕ, η οποία και αυτή παραπέμπεται και συνδέεται με τη λαϊκή εξουσία, ενώ πολλές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου σκιαγραφούν ως καταστροφή(!) τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης και την απειλή να βγει η χώρα από το ευρώ!
Γιατί αυτή η δογματική εμμονή σε χώρους της Αριστεράς, που «δυσφημεί» και υποβοηθά την απέραντη κινδυνολογία απέναντι σε ένα δρόμο πολύ πιθανό, μάλλον τον πιθανότερο, αν όχι βέβαιο, ως απάντηση στο μνημόνιο;

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Οι λόγοι είναι προφανώς πολλοί!
Υπάρχει και ένας πολύ σοβαρός!
Το κόστος! Το προσωρινό κόστος!
Διότι πράγματι η αποδοχή του ενδεχομένου εξόδου από την ευρωζώνη, ακόμα και αν γίνει σχεδιασμένα, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου, θα έχει κόστος.
Η σχεδιασμένη έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες. Προσωρινές, βεβαίως, αλλά δυσκολίες.
Θα υπάρξει μια κατωφερής καμπύλη για την οικονομία και το λαό!
Αυτή είναι η «καυτή πατάτα» που όλοι, σχεδόν, θέλουν να αποφύγουν!!!
Η ανεξέλεγκτη, όμως, χρεοκοπία και η άτακτη έξοδος από την ευρωζώνη, αντί των σχεδιασμένων στη βάση προοδευτικού προγράμματος, δε θα έχουν απλώς δυσκολίες. Μεγάλες, έστω, δυσκολίες, αλλά μπορεί και να εξελιχθούν σε αληθινό εφιάλτη.!
Και αυτή η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και άτακτη άρον-άρον έξοδος από την ευρωζώνη είναι επικείμενη
Είναι πολύ κοντά.
Ίσως να συμπέσει με την πορεία εφαρμογής του πακέτου των 15 δις, που είναι έτοιμη να ανακοινώσει η συγκυβέρνηση.
Μπορεί να συμβεί και το ερχόμενο Φθινόπωρο!
Πιστεύει κανείς ότι μετά από μια τέτοια εφιαλτική, σχεδόν, καταστροφή θα υπάρξει εύκολη επανόρθωση; Ή θα υπάρξει δικαίωση για την Αριστερά;
Μήπως, ακόμα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας οι πιο τυφλές και επικίνδυνες ακροδεξιές και μισαλλόδοξες, έως νεοφασιστικές δυνάμεις;

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Αυτή είναι η ώρα που η Αριστερά οφείλει να εξηγήσει, να αναλάβει το κόστος και ένα ηγεμονικό και εθνικό ρόλο με ένα άμεσο και μεσοπρόθεσμο σχέδιο διεξόδου, ανασυγκρότησης και προοπτικής.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς συμπαραταγμένες μπορεί να εξηγήσουν ότι δεν είναι υπεύθυνες για την κρίση και για το χάλι του τόπου.
Να προσθέσουν , ότι δεν υπάρχει επιλογή διεξόδου χωρίς πόνο, βάσανα και αγωνίες.
Και κυρίως να υπογραμμίσουν ότι η συνεπής αντιμνημονιακή επιλογή δε μπορεί να έχει όριο το τείχος του ευρώ και της ευρωζώνης και ότι ανίθετα, ενταγμένη σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου, είναι η λιγότερο επίπονη και κυρίως αυτή που εμπεριέχει ελπίδα και προοπτική.
Η αλήθεια σώζει!
Και όσοι πουν αλήθειες τώρα δεν θα σωθούν μόνο οι ίδιοι αλλά και θα σώσουν και μια ιστορική χώρα.
(Από την iskra)

Δεν υπάρχουν σχόλια: