ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Δικάζεται αύριο Τρίτη στην Πάτρα η ρατσιστική επίθεση στον Τυνήσιο

Δεξιά ο δικηγόρος Β. Λαδάς, με την ιδιότητα του ποιητή, κατά την παρουσία της συλλογής του "ΔΕΙΠΝΑ".


Ελπίζω να μην αναβληθεί πάλι λέει ο δικηγόρος του Βασίλης Λαδάς

Μετά από τρεις αναβολές προσδιορίστηκε για αύριο Τρίτη το πρωί στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Πάτρας η δίκη για την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο 24χρονος Τυνήσιος μετανάστης, στις 24 Ιουνίου το απόγευμα, πίσω από το κέντρο «Πολιτεία», από ομάδα ρατσιστών και Χρυσαυγητών, αυτόκλητων υπερασπιστών της καθαρότητας της ελληνικής φυλής. Ο μετανάστης είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου οι γιατροί είχαν διαγνώσει θλαστικά τραύματα και το πρωί της επόμενης ημέρας πήρε εξήλθε.
Στο μεταξύ την επόμενη ημέρα του ρατσιστικού επεισοδίου η Αστυνομία συνέλαβε 31χρονο κάτοικο της περιοχής, τον οποίο αναγνώρισε το θύμα ως δράστη, όπως και αυτόπτης μάρτυρας, από αυτούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια από το παρακείμενο κέντρο «Πολιτεία», όπου την βραδιά αυτή δίδονταν  μαθητική θεατρική παράσταση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις κατέφθασαν οι πολίτες αντίκρισαν τον Τυνήσιο μετανάστη σε άθλια κατάσταση και ημιλιπόθυμο, ξαπλωμένο πάνω στις ράγες του τρένου. Όπως χαρακτηριστικά  κατέθεσε ο Τυνήσιος λίγο πριν λιποθυμήσει συγκράτησε τη μορφή αυτού που τον κακοποίησε. Αυτά κατέθεσε και στην Αστυνομία, η οποία προσέτρεξε αμέσως ειδοποιημένη.
Άλλο χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η παρέμβαση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», που με ανακοίνωσή της μιλά για «ρατσιστική και φασιστική βία» που εκδηλώθηκε μέσα στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς ο δικηγόρος του μετανάστη δέχτηκε απειλές «αποδεικνύοντας ότι ο ξυλοδαρμός του μετανάστη έχει φασιστικά κίνητρα, δίνοντας συνέχεια στη λογική του πογκρόμ, που έχει εξαπολυθεί πριν καιρό στην περιοχή των Ιτεών Πατρών» με αφορμή τον φόνο κατοίκου της περιοχής πιθανότατα από μετανάστες, λόγω διαμάχης για έναν σκύλο!
Στην υπόθεση παρεμβαίνει και η «Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών», η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του θύματος.
Η υπόθεση είχε αναβληθεί λόγω λάθους της έδρας, αλλά και καθυστέρησης της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην έκδοση της Έκθεσης για τα τραύματα του θύματος.
Ο δικηγόρος του μετανάστη, ο Βασίλης Λαδάς, εκφράζει την ευχή να μην αναβληθεί και αύριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Και δηλώνει πεπεισμένος  ότι «η αίσθηση που αφήνει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι γενικά υπάρχει μεγάλος ρατσισμός, έστω και εάν είναι ανομολόγητος από την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έρχονται πρώτοι, μετά τους Ισραηλινούς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: