ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Με τα ΜΑΤ της κυβερνητικής Τρόικας χτυπήθηκε η Χαλυβουργία

Αυτήν την εικόνα τα γκεμπελικά κυβερνητικά ΜΜΕ χαρακτήριζαν ως αποκλεισμό του δρόμου.


Άνοιξε το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της Εισαγγελίας

 Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, άνοιξε με επέμβαση των ΜΑΤ, της κυβερνητικής Τρόικας, μετά από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά τη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις. Η απεργία στη Χαλυβουργίας ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2011 με αφορμή την απόλυση 34 εργαζομένων. Στο εργοστάσιο έχουν μπει περίπου 30 απεργοσπάστες, ενώ με εντολή του Μάνεση τηλεφωνούσαν σε απεργούς και τους ενημερώνουν ότι αν δεν μπουν για δουλειά θεωρούνται απολυμένοι.
Στο μεταξύ από το πρωί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με παρεμβάσεις τους έδιναν την εντύπωση αποκλεισμού του δρόμου προ του εργοστασίου από απεργούς, ενώ αντιθέτως οι κλούβες της Αστυνομίας ήσαν αυτές που δημιουργούσαν το πρόβλημα στη λωρίδα του δρόμου όπου η είσοδο του εργοστασίου.
Από τις 5.30 π.μ. σήμερα μετέτρεψαν σε κόλαση την περιοχή της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία. Χημικά, ξύλο, συλλήψεις από το πρωί. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επίσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και αλληλέγγυους στους αγωνιζόμενους εργάτες.
Για προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά κάνουν λόγο τα ΜΜΕ από το πρωί που ξεκίνησε η επέμβαση. Συγκεκριμένα λέγεται ότι ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια να συντονιστούν. Φέρεται να τους είπε πως: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο».
Συνελήφθησαν πέντε άτομα και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Το απόγευμα μετά την προσαγωγή τους στα Δικαστήρια Ευελπίδων αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων με κατηγορίες που βασίζονται σε μήνυση που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης χθες, από ομάδα 100 εργαζομένων, μεταξύ αυτών τουλάχιστον οι τριάντα είναι του διευθυντικού προσωπικού της Χαλυβουργίας, που επιθυμούν τη λήξη της απεργίας. Η μήνυσή τους αφορά την προστασία του δικαιώματος της εργασίας.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ενέργεια της Αστυνομίας να παρέμβει ως απαράδεκτη, ενώ τονίζεται ότι αυτή η τακτική δεν βοηθάει τις εξελίξεις. Ζητεί επίσης την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την πύλη του εργοστασίου.
Το Σωματείο των Εργαζομένων και οι βουλευτές της Αριστεράς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αυτή τη μεθόδευση και κάνουν έκκληση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει στους απεργούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά. Άλλωστε έχει κατατεθεί συμβιβαστική πρόταση από το σωματείο, την οποία και πρέπει ο υπουργός Εργασίας να λάβει υπ' όψιν και να αναλάβει πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης.

Ο εκβιασμός της εργοδοσίας

Οι διαβουλεύσεις -με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση- ανάμεσα στη διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος και της ηγεσίας τους σωματείου των εργαζομένων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αφού η εργοδοσία επέμενε σε εκβιασμούς.
Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του πριν από μερικά 24ώρα ανέφερε πως "κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας".

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
 
«Αντί να διατίθενται τόσες αστυνομικές δυνάμεις σήμερα για να κατασταλούν ή να συνετιστούν οι απεργοί, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να γίνουν αντεγκληματικές παρεμβάσεις στις γειτονιές όπου οργιάζει η εγκληματικότητα και οι πολίτες είναι εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για την άσκηση αντιεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών. Και η αστυνομία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως παρένθετος εργοδοτικών συμφερόντων».
Μετά τα σημερινά γεγονότα στην Χαλυβουργία Ελλάδος, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελούμενη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου βουλευτή Α’ Αθήνας και υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστα Μαρματάκη και Κατερίνα Κνήτου, Μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε διάβημα προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου είχαν προσαχθεί και κρατούνταν οι συλληφθέντες απεργοί της Χαλυβουργίας.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε ενημέρωση από τον Γενικό Υπασπιστή κ. Δικόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σωτηρόπουλο σχετικά με τους λόγους της νυχτερινής αιφνιδιαστικής επέμβασης και της μέχρι αυτή τη στιγμή παραμονής μονάδων αποκατάστασης της τάξης στο χώρο της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: