ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Το πέταγμα του κύκνου» δωρεάν προσφορά από τον παραγωγό του

Φωτογραφία από το www.papadakispress.gr


Πρόταση προς τις οργανώσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΜΑΣ, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- πρότεινε πρόσφατα στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την  προβολή της βραβευμένης τελευταίας του ταινίας «Το πέταγμα του κύκνου» σε αίθουσες κινηματογράφων ανά την Ελλάδα, με το μισό εισιτήριο (παραιτείται του 50% του εισιτηρίου ως παραγωγός της ταινίας, όσοι δε επιδεικνύουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα εισέρχονται δωρεάν στην αίθουσα προβολής). Την μπομπίνα με το φιλμ προτίθεται να προμηθεύσει δωρεάν ο παραγωγός – σκηνοθέτης και σε μορφή DVD αν η ταινία παιχθεί σε άλλη αίθουσα εκτός κινηματογράφου, όπως του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου, Κινηματογραφικής Λέσχης κ.λ.π., όπου δεν απαιτείται εισιτήριο.
Τα παραπάνω προτείνονται από τον σκηνοθέτη, στο πλαίσιο της προσφοράς του στους κινηματογραφόφιλους πολίτες, που λόγω οικονομικών δυσκολιών δυσκολεύονται.
Πρόκειται για έργο που αποπνέει σύγχρονα μηνύματα και είναι πολιτικό με την έννοια της μη στρατευμένης τέχνης.
«Το πέταγμα του κύκνου» είναι ταινία παραγωγής του 2011. Η ταινία θίγει το ρόλο των πολυεθνικών που καθοδηγούν κυβερνήσεις και στο όνομα του κέρδους καταλύουν κάθε νόμο και αξία, ισοπεδώνουν τον άνθρωπο, καταστρέφουν τη φύση. «Το πέταγμα του κύκνου» είναι το πέταγμα της ψυχής στην ελευθερία, στην ομορφιά, στη μαγεία της φύσης και του έρωτα. Είναι μια αναφορά σε ότι χάνουμε στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, κάπου ανάμεσα στις συμπληγάδες της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας. Μια βαθιά κοινωνική – πολιτική ταινία. Η ταινία αυτή έχει σκηνοθεσία, παραγωγή JOAN BORSTEN – ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΜΑ, σενάριο ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΜΑ. Σύμβουλοι σεναρίου: ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ. Συνεργάτες σεναρίου: CHRIS FALLON, ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΚΛΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΞΗΡΟΣ. Παίζουν πολύ γνωστοί Αμερικανοί και Έλληνες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι: Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσούν, Αντώνης Αντωνίου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Βούρος, Ρένος Χαραλαμπίδης κ.ά. Μουσική: ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ.
Λόγω του κοινωνικού – πολιτικού περιεχομένου της ταινίας είναι πιθανόν η προβολή της να γίνει στα πλαίσια πολιτικών – μορφωτικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων, όπου μπορεί να παρευρεθεί ο σκηνοθέτης για τη συζήτηση που θα επακολουθήσει, καθώς και σύντροφοι από το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ και τη θεματική πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ που είναι θεωρητικοί – ιστορικοί του κινηματογράφου, σκηνοθέτες, μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝ/ΦΟΥ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝ/ΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΛΕ) κ.λ.π.
Στοιχεία για την ταινία υπάρχουν στο facebook του τμ. Πολιτισμού του ΣΥΝ «tmimapolitismou@syn.gr», όπως αφίσα, trailer στα Αγγλικά – Ελληνικά.

Έργα του Ν. Τζίμα, με διεθνή βράβευση που έτυχαν καταξίωσης είναι ακόμη τα παρακάτω:

"Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο" 1980. Ο Μπελογιάννης στο Στρατοδικείο.

α) «Γι αυτές τις Ηρωίδες – Ελληνίδες Αγρότισσες» (1961. Προβλήθηκε εκτός Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και συγκλόνισε το κοινό σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Η λογοκρισία της αφαίρεσε πολλές σκηνές και προβλήθηκε μαζί με την ταινία του Ροβήρου Μανθούλη «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ»).
β) «Το κοριτσάκι με το ραδιόφωνο» (1963. Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).
γ) «Οι νέοι θέλουν να ζήσουν» (1964. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας. Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη. Η ταινία απαγορεύτηκε από τη χούντα).
δ) «Ο τάφος των εραστών» (1967. Ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Καννών. Μουσική: Χρήστος Λεοντής).
ε) «Ο Αστραπόγιαννος» (1970. Βραβείο καλύτερης ταινίας, αρτιότερης παραγωγής και πρώτου ανδρικού ρόλου (Νίκος Κούρκουλος) στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μουσική: Μίμης Πλέσσας).
στ) «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» (1980. Δίκη και δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του στις 30/3/1952. 1ο Βραβείο καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ειδικό βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μόσχας. Βραβείο της διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων στο Φεστιβάλ Μόσχας. Βραβεία σε διάφορα άλλα φεστιβάλ, όπως της Βαλένθια, Αιγύπτου, Σιάτλ κ.ά. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης).
ζ) «Τα χρόνια της θύελλας» (1985. Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ της Βαλένθιας. Βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ της Κέρκυρας. Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: