ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΑΤΕ

Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα.


Σήμερα το πρωί στην Πάτρα με παρόντα τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα πρωί, εξ αιτίας της απόφασης της κυβερνητικής Τρόικας να ξεπουλήσει της τράπεζα
Στην συγκέντρωση των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με επικεφαλής τον βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον Χρήστο Λιαρομμάτη, εκ  μέρους της Γραμματείας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας στον αγώνα των υπαλλήλων της Τράπεζας και την αντίθεση του στην εκχώρηση της ΑΤΕ σε ιδιώτη τραπεζίτη.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπορεύθηκε με τους απεργούς εργαζόμενους μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τεχνητή υποβάθμιση της ΑΤΕ με την ένταξή της στο PSI με αποτέλεσμα την μείωση των κεφαλαίων της και έπειτα την άρνηση της τράπεζας της Ελλάδος να ενταχθεί στο καθεστώς επανακεφαλαιοποίησης, με στόχο την παραχώρησή της σε ιδιώτες τραπεζίτες.  
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν τους κινδύνους που περικλείει η ενέργεια αυτή, του ξεπουλήματος της ΑΤΕ σε ιδιώτες τραπεζίτες, για τις περιουσίες των αγροτών που είναι υποθηκευμένες λόγω των δανειοδοτήσεων, αλλά και για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής αφού μέχρι σήμερα η ΑΤΕ, όντας κερδοφόρα τράπεζα με κρατικό έλεγχο, στήριζε την αγροτική οικονομία της χώρας μας.

KAΙ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

O Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, βρέθηκε κοντά στους απεργούς και  με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΑΤΕbank, μεταξύ άλλων δήλωσε:
 «Με “διαδικασίες – εξπρές” και με πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, “εν μια νυκτί” η ΑΤΕbank παύει να υφίσταται. Είναι μια “αιματηρή” λύση, που θα κοστίσει πάνω από 7 δις στο Δημόσιο.
Το Δημόσιο φορτώνεται τα βάρη του προβληματικού κομματιού της, αφού θα χρειαστεί να καλύψει την μαύρη τρύπα 3,8 δις της bad bank, ενώ στο δημόσιο χρέος θα προστεθούν τα 3,5 δις που θα δοθούν από το ΤΧΣ ως κεφαλαιακή ενίσχυση. Οι ιδιώτες μέτοχοί της μένουν με άδεια χέρια.
Φοβάμαι πως θα είναι εξαιρετικά αρνητικές οι επιπτώσεις της, στα δημοσιονομικά, τη ζημία των μετοχών της ΑΤΕ και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει στο αγροτικό τομέα της οικονομίας. Μακάρι να διαψευσθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: