ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η ανοχή του ελαττωματικού κράτους παρούσα και σήμερα στον Τυνήσιο

Μετά από τρεις αναβολές, ήρθε η τέταρτη σήμερα, στο Μομομελές Πατρών.


Ανεβλήθη η δίκη για τις 25 Σεπτέμβρη στο Μονομελές Πάτρας
Παρούσα ισχυρή αστυνομική δύναμη




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
«Ο δικηγόρος του μετανάστη, ο Βασίλης Λαδάς, εκφράζει την ευχή να μην αναβληθεί και αύριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Και δηλώνει πεπεισμένος  ότι “η αίσθηση που αφήνει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι γενικά υπάρχει μεγάλος ρατσισμός, έστω και εάν είναι ανομολόγητος από την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έρχονται πρώτοι, μετά τους Ισραηλινούς”»!
Τα παραπάνω είχα αναρτήσει χθες βράδυ στο ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU, αναφερόμενος στην επικείμενη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για σήμερα, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση κατά του 24χρονου Τυνήσιου Μπιλάλε Αμπούτε, στις 24 Ιουνίου το βράδυ πίσω από την «Πολιτεία» ομάδας ρατσιστών, ακροδεξιών και Χρυσαυγιτών.
Κι ενώ ο φόβος του συνηγόρου Βασ. Λαδά ήταν η τυχούσα παρέλευση ωραρίου, το… δικονομικό θαύμα ήρθε από την πλευρά των δικαστικών υπηρεσιών, για να επιβεβαιωθεί ο συνήγορος που στις 26-7-12, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα μιλούσε για «την ανοχή του ελαττωματικού μας κράτους»!
Έτσι στην κατάμεστη ακροατηρίου, αλλά και ιδιαίτερα ισχυρής αστυνομικής δύναμης με επικεφαλής αξιωματικό, αίθουσα του Μονομελούς, δημιούργησε αλγεινή αίσθηση, ιδίως στους συμπαραστεκόμενους στον Μπιλάλ η πληροφορία, όταν διέρρευσε, λίγο πριν την επιβεβαίωσή της εκ μέρους της Έδρας.
Προηγήθηκε ημίωρος διακοπή της Συνεδρίασης, για επέλθουν διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο, καθώς ένα ακόμη δικονομικό  «παράδοξο» είχε συντελεστεί. Η δίκη είχε προσδιοριστεί μετά την εκλογή  της δικαστικής σύνθεσης που θα αποτελούσε την Έδρα. Και αυτό αποτελούσε λόγω που καθιστούσε διαβλητή την έκδοση της όποιας απόφασης της Έδρας.
Ακολούθησε η επίσης εκφώνηση αναβολής της εκδίκασης για τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, στην αυτή αίθουσα του Μονομελούς, άνευ κλητεύσεως και τα χαμόγελα έλαμψαν σαρδόνια στην πλευρά του κατηγορουμένου, κάτι που προκάλεσε τους παρισταμένους του αντιρατσιστικού κινήματος.

Κι ενώ έκπληκτο το θύμα παρακολουθούσε τα δρώμενα, ο συνήγορός του συμβιβάζονταν με την ιδέα ότι ο κατηγορούμενος 31χρονος, κάτοικος των Ιτεών,  παραμένει υπόδικος έως τότε. Κι ωστόσο η ισχυρή δύναμη των αστυνομικών φυγάδευσε τον κατηγορούμενο συνοδεύοντάς τον μέχρι την πίσω πόρτα του δικαστικού Μεγάρου, στην οδό Κανάρη.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η παρέμβαση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», που με ανακοίνωσή της, αναφερόμενη σε προηγούμενο επεισόδιο, έχει μιλήσει για «ρατσιστική και φασιστική βία» που εκδηλώθηκε μέσα στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς ο δικηγόρος του μετανάστη δέχτηκε απειλές, από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιτεών «αποδεικνύοντας ότι ο ξυλοδαρμός του μετανάστη έχει φασιστικά κίνητρα, δίνοντας συνέχεια στη λογική του πογκρόμ, που έχει εξαπολυθεί πριν καιρό στην περιοχή των Ιτεών Πατρών» με αφορμή τον του φόνο κατοίκου της περιοχής Θαν. Λαζανά, πιθανότατα από μετανάστες, λόγω διαμάχης για έναν σκύλο!
Στην υπόθεση παρούσα ήταν και η «Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών», η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του θύματος.
Η υπόθεση, από τις 25 Ιουνίου που εισήχθη με την αυτόφωρη διαδικασία έχει αναβληθεί μία φορά λόγω καθυστέρησης της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην έκδοση της Έκθεσης για τα τραύματα του θύματος, λόγω προσδιορισμού της σε  πινάκιο που δεν περιλαμβανόταν δικάσιμος, λόγω συζήτησης για τον προσδιορισμό της σε ορισμένη ημερομηνία και τέλος σήμερα λόγω δικαστικού κωλύματος.
Πάντως το γεγονός πως μία οργανωμένη ρατσιστική επίθεση αντιμετωπίζεται με τόση χαλαρή διαδικασία, προκαλεί εντύπωση, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστά επεισόδια ακραίων ρατσιστικών συμπεριφορών, που τώρα εκδηλώνονται και με βουλευτική κάλυψη, όπως αυτό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία.
Ακόμη περισσότερο δε, που δεν αμφισβητείται ότι ο Τυνήσιος μετανάστης βρέθηκε από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς σωριασμένος, ημιλιπόθυμος και κακοποιημένος, πάνω στις ράγες του τρένου και είχε μεγάλη τύχη διότι εκείνη την ώρα δεν περνούσε αμαξοστοιχία, που θα μπορούσε να τον διαμελίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: