ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κεραμιδαριό τα έκαναν στο ΠΑΣΟΚ για τα Ανώτατα Ιδρύματα

Αλλάζουν τον Νόμο της για τα ΑΕΙ και άρχισε ο Πόλεμος!

«Υβρις για τη Δημοκρατία» η συμφωνία για την αλλαγή του νόμου, λέει η 
Α. Διαμαντοπούλου
 
  Σε θρυαλλίδα εξελίξεων απειλεί να μετατραπεί ο νόμος για την Παιδεία ή μάλλον οι αλλαγές στον «νόμο Διαμαντοπούλου» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού «ΒΗΜΑ». Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση, σε οξύτατο ύφος, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».
Η δήλωση αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρώην υπουργού Παιδείας, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε εξέλιξη μια σύσκεψη για το θέμα αυτό υπό τον κ. Ευ. Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχαν οι: Ι. Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Μ. Μπόλαρης. Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος στη ατμόσφαιρα όταν αναγνώστηκε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Όλο το προηγούμενο διάστημα στην Ιπποκράτους προσπαθούσαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στο θέμα της Παιδείας, παρά τα μηνύματα ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση για τις αλλαγές τόσο από την κυρία Διαμαντοπούλου, όσο και από των πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και ενδεχομένως από τον κ. Α. Λοβέρδο. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν ήταν διατεθειμένος να κόψει τις γέφυρες με την κυρία Διαμαντοπούλου αλλά ο τόνος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της, αλλάζουν τα δεδομένα.

«Όταν ήρθε ο νόμος στη Βουλή πέρασε τυπικά από το υπουργικό συμβούλιο. Εμένα ποιος με ρώτησε για την άποψη μου;», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονοώντας την πανεπιστημιακή του ιδιότητα. Όπως μεταδίδεται από την Ιπποκράτους, γίνεται προσπάθεια να μην «νερώσει» ο νόμος αλλά και μην απορριφθούν οι διατάξεις που διευκολύνουν τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Ο κ. Βενιζέλος καλείται να κάνει λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να μην φουντώσει το εσωτερικό μέτωπο και βρει, με το πρόσχημα της Παιδείας, ένα «μέτωπο μεταρρυθμιστών» απέναντι του. Ιδίως την ώρα που εντείνεται η φημολογία για μυστικές επαφές διαφόρων στελεχών του ΠαΣοΚ με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος.
Επιπλέον, η κατάθεση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν λειτουργεί κατευναστικά και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πως θα ψηφίσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, ιδίως του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, οι οποίες ψήφισαν τον προηγούμενο νόμο με πλειοψηφία 4/5 (250 βουλευτές).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις. Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος έχει συγκαλέσει και νέα σύσκεψη για την Παιδεία, το βράδυ έπειτα από τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συζητήσει με το επιτελείο του τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έκανε ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος αργά το απόγευμα αλλά και το πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: