ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Κρανίου τόπος" τα χωριά που επλήγησαν από την φωτιά στην Αχαΐα

Κρανίου τόπος οι πληγείσες περιοχές!


Για εσκεμμένη ενέργεια εμπρηστών μιλούν στην Πυροσβεστική

Μάχη σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να μην περάσει η φωτιά στο πίσω μέρος του Παναχαϊκού όρους έδιναν μέχρι αργά χθες τη νύχτα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ από το πρωί νωρίς σήμερα πυροσβεστικά κάναντερ και σινούκ, αφού εφοδιάζονταν με νερό από την Πλαζ Πατρών, με εφορμήσεις τους περιόρισαν την φωτιά, που είναι αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας. Το ξημέρωμα βρήκε τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση «Κρανίου τόπου»! Η δε φωτιά περιορίστηκε σε μία  χαράδρα και η πολιτική πυρόσβεσης που ακολούθησε η κυβερνητική Τρόικα έπεσε θύμα της Μνημονιακής εμμονής της... Κάτι που φοβόταν πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δ. Τάξης Δένδιας, παραδεχόμενος ότι εάν συμπέσουν δύο μεγάλες πυρκαγιές είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν επιτυχώς. Ταυτόχρονα και η φωτιά στο Ζευγολατιό της κοντινής Κορινθίας συνέχιζε το καταστρεπτικό της έργο μαζί με αυτήν της Αχαΐας.

Αναγκαίο το Κτηματολόγιο
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκφράζει την ανησυχία του «για το ενδεχόμενο, οι καμένες δημόσιες εκτάσεις γης να αποτελέσουν βορά στις διαθέσεις καταπατητών και προς τούτο η Πολιτεία και ιδίως η Περιφέρεια οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν καταπατήσεις και οικοπεδοποίηση με τη σύνταξη Κτηματολογίου, όπου δεν υπάρχει».
 Στην περιοχή βρέθηκε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Β. Χατζηλάμπρου, που συμμετείχε και στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ενώ η βουλευτής Μαρία Κανελοπούλου εξαιτίας κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων θα μεταβεί σήμερα στην Αχαΐα.
Τέλος, ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Δ. Τσουκαλάς, Χ. Καφαντάρη και Μ. Διακάκη για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική.

Πρόκειται για εμπρησμό
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό, που είχε ξεκινήσει από τις 2.30 πρωινή ώρα της 18-7-12, ενώ το Πανηγύρι στα Σελλά του Δήμου Πατρέων για τη Μνήμη της  Αγίας Μαρίνας, το βράδυ της Τρίτης προς το ξημέρωμα της Τετάρτης είχε φουντώσει. Παράλληλα την ίδια ώρα στα διπλανά Αργυρά φούντωνε και η φωτιά, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσβεσή της. Έτσι έφθασε από χθες το βράδυ μέχρι το Δερβένι Κορινθίας.
Απείλησε το χωριό Κάτω Καστρίτσι, και έγινε μερική εκκένωση αυτού και των διαμερισμάτων Αργυρών, Σελλών, Πλατανίου, ενώ η φωτιά έφτασε σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, δόθηκε η εντολή για εκκένωση των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, ενώ ο καπνός δημιουργούσε προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και δόθηκαν εξιτήρια σε όσους ασθενείς δεν ήταν απολύτως απαραίτητη η παραμονή τους εκεί. Σε επιφυλακή τέθηκε και το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, για να μπορέσει να καλύψει ανάγκες που πιθανώς να προέκυπταν. Στο παρακείμενο Πανεπιστήμιο Πατρών οι φοιτητές επήραν εντολή αποχώρησης και έμεινε το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Η Πάτρα και τα βορειοανατολικά της παραθαλάσσια προάστια γέμισαν στάχτες και καρβουνίδια.  Δεν έχει καταγραφεί κάποια καμένη κατοικία.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πεζοπόρο τμήμα του στρατού. Στη διάθεση της Πυροσβεστικής είχαν τεθεί όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του Δήμου Πατρέων, του Στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό. Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, η επιχείρηση ξεκίνησε με 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, στη συνέχεια έφτασαν 8 καναντέρ, από τα οποία όμως τα 6 επέστρεψαν εξαιτίας βλάβης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Τρία από αυτά γύρισαν τελικά στη φωτιά το απόγευμα και η μέρα έκλεισε με 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: