ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μέσω Τύπου, ΤV και υπογείων διαδρομών του Ρίου κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

9-7-12, στο Θεατράκι Μαρίνας Πάτρας, συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Την αρχήν εποίησεν η νεότευκτος ναυαρχίς της Δεξιάς, υπό το όνομα «Δημοκρατία», την π. Δευτέρα, ακολούθησαν διάφορα πόρταλ που αναπαρήγαγαν τις  «δημοκρατια-κές» αθλιότητες και μετά η «αθάνατη» Γιάννα της ΔΟΕ μίλησε για απότοκα δημοσιεύματα της «Δημοκρατία» λόγω καύσωνα. Οπότε η εξήγηση που έδωσε ο Τάσος Κορωνάκης μάλλον αποσκοπούσε στο να κεντρίσει τις ψυχές των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και να επισημάνει ότι μπήκαμε στο άνυδρο τοπίο της αντιπαράθεσης με την τριανδρία, παρά να απολογηθεί στους σφουγγοκολάριους  της εσωτερικής Τρόικας!
Και πάνω σε όλα αυτά, νάσου κι η δημοσιογραφική… «Ζούγκλα», να φέρει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο Ρίου, ως καταδότες συναδέλφων τους προσκείμενων στην ΝΔ, οι οποίοι, σύμφωνα με συμφραζόμενα, σήμερα από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ!
Να σας πω τώρα ότι αυτές οι αντιλήψεις περί αιώνιας ιδιοκτησίας των ψηφοφόρων από κάποιους, μας φέρνουν πίσω στην εποχή του «άστο το παιδί, δικό μου είναι»; Μάλλον δεν έχει αξία!
Τέλος πάντων να μην ξεχάσουμε και την απαρχή των δεινών της κυβερνητικής Τρόικας, δεινά που επιτάθηκαν με την παραίτηση του Αχαιού υφυπουργού Εργασίας, ξεκίνησαν όμως με την αποχώρηση του τέως ΥΠ.ΟΙΚ. λόγω υγείας και συνεχίστηκαν με την αλχημεία του ανασυσταθέντος Υπουργείου Ναυτιλίας και την στελέχωση της θέσης του Υφυπουργού με τον πλοιοκτήτη, κάτοχο οφσόρ εταιρείας στα νησιά Μάλτα, που όμως δεν πρόλαβε να αγγίξει τον υπουργικό θώκο καθώς οι του ΣΥΡΙΖΑ -αχ αυτοί οι συριζάνοι- ξεσκέπασαν την υπόθεση και ο αδαής περί υπογείων κυβερνητικών διαδρομών Βερνίκος, παραδέχτηκε την ευγενική επισήμανση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προκύπτει ασυμβίβαστο περί του προσώπου του. Αλλά ομολόγησε κιόλας: Εγώ τους είχα ενημερώσει –Βενιζέλο, Σαμαρά, Κουβέλη- ότι έχω οφσόρ εταιρεία. Τι φταίω!
Όπως καταλαβαίνεται τα λάθη και οι παραιτήσεις παραείναι αβαντάζ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ γιαυτό έπρεπε κάτι να γίνει. Και έγινε.
Άρθρον πρώτο, τα αήθη εκστομισθέντα εκ χειλέων νεοδημοκρατικών περί… ριψάσπιδος Νικολόπουλου κλπ! Και γιατί παρακαλώ ρίψασπις κάποιος που επισείει το κίνδυνο να προκληθούν ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις από το Φθινόπωρο, όταν τεθούν σε εφαρμογή τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα (εξωτερικού);
«Αλήθεια πιστεύετε ότι έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος να με αποκαλεί «ρίψασπι»; Η “ασπίδα,, μου, ποιον έπρεπε να υπερασπιστεί στο Υπουργείο Εργασίας; Εάν όχι τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αδυνάτους, τους ανάπηρους, τους φτωχούς, τους πολύτεκνους; Ποιους κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ; Μήπως την Τρόικα και τους δανειστές; Αλήθεια, είναι άνευ σημασίας o κίνδυνος να κόψουν πάλι τον μισθό, την σύνταξη ή το εφάπαξ; Εάν όντως είναι “τίποτα,, οι επερχόμενες μειώσεις μισθών των αστυνομικών, των δικαστικών, των στρατιωτικών κ.α., όταν μάλιστα η ΝΔ δεσμευόταν για το αντίθετο, τότε και εγώ προσχωρώ στην αντίληψη του “δεν τρέχει τίποτα,,!!!». Και ακόμη: «Είναι προσωπική διαφορά των αρχών μου» με τις αρχές εκείνων, που προέρχονται είτε από Δεξιά, είτε από Αριστερά που ξέρουν μόνο από ρητορείες!
Φράσεις οι παραπάνω, με αιχμές κατά Κουβέλη και Αβραμόπουλου, που ανήκουν στον παραιτηθέντα Υφυπουργό. Που όμως τα παπαγαλάκια της εσωτερικής Τρόικας κάνουν πως δεν τις άκουσαν! Αντιθέτως άκουσαν τα επαινετικά σχόλια της ΔΗΜΑΡ για τον εκλεκτό του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου σημερινό ΥΠ.ΟΙΚ. Γ. Στουρνάρα. Θέση η οποία προκάλεσε ρήξη με τον Ευ. Βενιζέλο –τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε επί υπουργίας του αυτά που ζητά τώρα από τον Γ. Στουρνάρα- αλλά και εσωκομματική αντίδραση από βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρη.
Άρθρο δεύτερο, τα περί συμμετοχής της Γιάννας Αγγελοπούλου στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ανέβασε από το 4,6% εντός δύο μηνών στο 26,85%. Διότι, δεν μπορεί, παρά κάποιος κακός δαίμονας κίνησε τα νήματα, ώστε να διαταραχθεί η καθεστωτική τάξη στις διεθνείς και ευρωπαϊκές χρηματαγορές και να κοψοχολιαστεί η κα Μέρκελ και οι ομόλογοί της!    
Την εργολαβία ανέλαβε η… «Δημοκρατία». Το δημοσίευμα λοιπόν, ήρθε να «κουμπώσει» με αυτό της «Πανδώρας» του «Βήματος» στις συζητήσεις που προκάλεσε η παρουσία του γιου της, Παναγιώτη, στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια και άντε να βγάλει κάποιος από το μυαλό του «λαγονικού» Πουαρώ, ότι αυτό δεν σημαίνει συνωμοσία!
Βεβαίως η ίδια η Γιάννα Αγγελοπούλου, απάντησε στη «Δημοκρατία» πως έχει βαρέσει τον συντάκτη ο καύσωνας στο κεφάλι, αλλά που να καταλάβουν αυτοί οι… νεοδεξιοί από τέτοια. Μήπως τις ίδιες παρλαπίπες δεν έγραφε συντάκτης της, πριν λίγο καιρό για τα συμβάντα στην Πάτρα μετά το έγκλημα κατά του Λαζανά στις Ιτιές;
«Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η μόνη σκέψη που  μου έρχεται, είναι ότι ίσως για τα ευφάνταστα σενάρια φταίει ο καύσωνας», γράφει στην επιστολή της η κα Αγγελοπούλου προς στη «Δημοκρατία».
Και ο Τάσος Κορωνάκης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, «έδωσε» το μυστικό της επιτυχίας, που έψαχνε ο… Πουαρώ:

«…6)    Συμπερασματικά αν κάποιος πραγματικά έψαχνε το μυστικό της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ το σίγουρο είναι πως δεν θα το έβρισκε σε μυστικές χρηματοδοτήσεις και σπάνιους συμβούλους αλλά στον ίδιο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές και θεματικές επιτροπές, στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, σε χιλιάδες εθελοντικές εργατοώρες που καταναλώθηκαν σε μια πρωτοφανή συνεργασία επαγγελματιών ερασιτεχνών και εθελοντών με στόχο ένα πραγματικά μεγάλο σκοπό, να υπάρξει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση χωρίς μνημόνια υποτέλειας, μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των άνεργων, των νέων και των συνταξιούχων, μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Από το κεντρικό σύνθημα μέχρι την παρέμβαση στο διαδίκτυο και από την αισθητική των βίντεο και των αφισών μας μέχρι τα κείμενα των φυλλαδίων μας δεσμευτήκαμε σε αυτή την χειροποίητη δουλειά, για αυτό τον μεγάλο σκοπό» απαντά ο Τ. Κορωνάκης.
Άρθρο τρίτο, ο απρόσμενος δημοσιογραφικός θησαυρός περί του Νοσοκομείου Ρίου, μέσω «Ζούγκλας». Ένα… μπαγιάτικο, αμφιβόλου προελεύσεως  εσωτερικό έγγραφο πριν δέκα  χρόνια, έγινε φρέσκο και το πλάσαραν για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, ότι γίνονταν διώξεις ιδεολογικού χαρακτήρα Δεξιών στελεχών του νοσοκομείου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα διαφωνούν με το κόμμα και άρα συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι όλη τη δυσοσμία του δικομματικού βούρκου προσπαθούν κάποιοι να την  φορτώσουν στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Τουτέστιν μονά-διπλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο χαμένος. Εμ, ποιος άλλος να είναι, θα μου πείτε. Τα συνεταιράκια;

(Δημοσιεύεται σήμερα στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Πάτρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: