ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Από αύριο Δευτέρα και πάλι στα… σίδερα της Χαλυβουργίας!

Ο αγώνα θα συνεχιστεί μέσα στο εργοστάσιο.


Συνεχίζουμε τον αγώνα από άλλες θέσεις λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου

Μετά από αγώνα 272 ημερών απεργίας κι ενώ οι εξελίξεις στον συνδικαλιστικό τους χώρο βρέθηκαν «μεταξύ σφύρας, άκμονος» αλλά και ΜΑΤ, οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος, από αύριο Δευτέρα, περνούν το κατώφλι της επιχείρησης.
Σε σύνολο 150 εργαζομένων που παρευρέθηκαν στη συνέλευση, 107 ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.
Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπου οι 107 εργαζόμενοι τάχθηκαν υπέρ της λύσης της εννεάμηνης κινητοποίησης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν από την μακρόχρονη απεργία οι απεργοί ήταν αδυσώπητα, η απόφαση που ελήφθη και επικυρώθηκε από την διοίκηση του Σωματείου, ήταν μονόδρομος. Πολύ περισσότερο που στο άνοιγμα της επιχείρησης συνετέλεσε η δράση των κρατικών δυνάμεων καταστολής, που λειτούργησαν ως σεκιούριτι του Μάνεση!
Ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός δήλωσε ότι προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να σταματήσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να διασπάσει τον αγώνα τους, προσπάθεια που εντάθηκε την τελευταία βδομάδα με τη συνδρομή των κατασταλτικών δυνάμεων. Παράλληλα, τόνισε ότι το σωματείο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιστρέψουν πίσω οι 120 απολύμενοι.
Πάντως οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους σε ένα "κλίμα ειρήνης", όπως λένε. Και έτσι από αύριο το σύνολο των 240 εργαζομένων θα βρίσκεται πάλι στα… σίδερα της Χαλυβουργίας!
Την απόφαση των εργαζομένων χαιρέτησε ο Υπ. Εργασίας που μίλησε για «εργασιακή ειρήνη» «προκειμένου να διασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας», προφανώς θέλοντας να τονίσει το πώς εννοεί αυτήν την… εργασιακή ειρήνη.
Προχθές Παρασκευή, στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι χαλυβουργοί ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη 40 εκ των απολυμένων συναδέλφων τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: