ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

«Εγκάρδια συνεννόηση» του Φώτη Κουβέλη με τον Ευ. Βενιζέλο

Συνήθεις οι... σφιχταγγαλιασμοί Βενιζέλου, όπως και οι... συνεννοήσεις με Κουβέλη!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
           (Από την avgi.gr)

Τι ενώνει τον Φ. Κουβέλη με τον Ευ. Βενιζέλο; Η επιδίωξή τους να υποστούν κατά το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος από τα μέτρα-σοκ και τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Σαμαρά. Εξ ου και χθες, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν πριν τη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, συμφωνώντας να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο έναντι του πρωθυπουργού και της τρόικας.
Φυσικά, ουδείς εκ των δύο αρχηγών που συγκροτούν, μαζί με τον Αντ. Σαμαρά, την κυβέρνηση, δεν σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει το κυβερνητικό σχήμα και να βάλει “βέτο” και “κόκκινες γραμμές”. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι μοιράζονται την άποψη ότι το κοινωνικό και πολιτικό κόστος που θα προκύψει από την εφαρμογή της δέσμης μέτρων του νέου Μνημονίου, όπως έχει καταρτιστεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, θα είναι δυσθεώρητο και από μόνο του αρκετό για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. στην προηγούμενη σύσκεψη των αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν προειδοποίησε τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και τον Γ. Στουρνάρα, πως “θα γίνουν πλατείες Ταχρίρ σε όλη τη χώρα”.

Συνάντηση με νόημα
Έτσι, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν χθες, με σκοπό να διαμορφώσουν μια κοινή πλατφόρμα που παρουσίασαν ως βάση συζήτησης χθες το βράδυ στον Αντ. Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας μεταξύ των δύο, οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης συμφώνησαν ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να επιβληθούν σε δύο φάσεις. Μάλιστα, αποφάσισαν -όπως έκαναν κιόλας- να παροτρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, να ζητήσει από την τρόικα την εφαρμογή των νέων μέτρων-σοκ σε δύο δόσεις.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στη λεγόμενη “μείωση του κράτους”, προκειμένου η Ελλάδα να δείξει “καλό πρόσωπο” προς την τρόικα.
Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά “δύσπεπτη” είναι τόσο για τον Ευ. Βενιζέλο όσο και από τον Φ. Κουβέλη μια σειρά μέτρων που έχουν προταθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 67, δηλαδή), το “κούρεμα” κατά 30 ευρώ των αγροτικών συντάξεων (που είναι σήμερα 360 ευρώ...) αλλά και η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης.
         Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης φέρονται να συμφώνησαν πως οι κατ’ ιδίαν συνεννοήσεις τους πρέπει να συνεχιστούν, στο πλαίσιο μιας “πολιτικής διαπραγμάτευσης” (όπως χαρακτηρίζουν τη “συνεργασία” τους πηγές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.) μεταξύ των ιδίων και του Αντ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: