ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στην Πειραιώς η υγιής Αγροτική, στις πλάτες μας τα χρέη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αυτά τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα φορτώνουν στους φορολογούμενους.


Ανακαλείται η άδεια της Τράπεζας και μεταβιβάζεται στην Πειραιώς το υγιές τμήμα

Προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού δημοσίου αποτελεί η ταχύτατες διαδικασίες  μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η  ΑΤΕ ήταν η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, η μόνη που πορευόταν χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών. Τα κεφάλαια που χρειαζόταν αφορούσαν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.
Έτσι στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάζονται όλες οι καταθέσεις ύψους 15 δις ευρώ,  τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων, όλο το δίκτυο και όλο το προσωπικό της ΑΤΕ. Στο δημόσιο παραμένουν οι μη χρηματοοικονομικές θυγατρικές της ΑΤΕ ενώ ανακαλείται η άδεια της τράπεζας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.
Η διαδικασία που ακολούθησαν για την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού ήταν η εξής: Διαχωρίσανε την ΑΤΕ σε καλή και κακή, την οποία «κακή» θα την χρεωθούν οι έλληνες φορολογούμενοι ενώ την «καλή» πιστώνεται ένας τραπεζικός όμιλος, προκειμένου να διασωθεί.
Έτσι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα απαλλαχτούν από χρέη περίπου 2οο εκομμυρίων ευρώ που έχουν στην Αγροτική Τράπεζα και θα δοθεί η δυνατότητα στον Ευ. Βενιζέλο να προχωρήσει σε δημιουργία νέου κόμματος απαλλαγμένου από τα χρέη που δημιούργησε η μικροπολιτική του ΠΑΣΟΚ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

         Σε ανακοίνωσή της, η Οικονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει ότι πρόκειται για «μείζον έγκλημα σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας» και κάνει λόγο για
«αδιαφανείς διαδικασίες που προωθούνται και στοχεύουν στη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού».

Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

Λίγες ώρες, λοιπόν, πριν συντελεστεί το έγκλημα της παραχώρησης της ΑΤΕ, ο Δ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, σαν να βρίσκεται το κόμμα του στην αντιπολίτευση δήλωνε: «Το μέλλον της ΑΤΕ αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με φήμες και σενάρια. Ορισμένα ερωτήματα απαιτούν άμεσες δημόσιες απαντήσεις. - Τι ακριβώς έχει γίνει με το business plan που παρουσίασε η ΑΤΕ; - Γιατί απορρίπτεται από την Τράπεζα Ελλάδας; - Δεν θα αποτελεί πολιτικό ζήτημα να δίνουμε, ως κράτος, χρήματα για την ανακεφαλαίωση μιας Τράπεζας, η οποία και θα έρχεται στο κατόπιν να αγοράζει Τράπεζα με πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου;».

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω σχόλιο στο διαδίκτυο: «Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης μόλις πραγματοποίησαν ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ενταφίασαν το μέλλον της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ως αντάλλαγμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φορτώνουν τα χρέη τους, ύψους 150-200 εκατομμυρίων στον κρατικό προϋπολογισμό. Η χαριστική παραχώρηση έγινε εν κρυπτώ και ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποκρύπτουν εδώ και εβδομάδες τις καταγγελίες του Reuters για την τράπεζα Πειραιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: