ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συμπαράσταση φορέων και κομμάτων στους απεργούς της Χαλυβουργίας

Από την επέμβαση των ΜΑΤ.


30 άτομα από το χαφιεδολόι του Μάνεση είναι αυτοί που ζήτησαν το σπάσιμο της απεργίας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλει και καταδικάζει την Κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Αφού οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν στον ωμό εκβιασμό για κλείσιμο της Χαλυβουργίας, χρησιμοποιήθηκε η βία για να σπάσει το δίκαιο αγώνα τους. Μάλιστα την ίδια ώρα που γίνονταν διάλογος με την εργοδοσία και το Υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση λύσης.
Ο αγώνας των συναδέλφων χαλυβουργών είναι αγώνας όλων μας, ενάντια στις αντεργατικές πρακτικές της Κυβέρνησης, των εργοδοτών, των δυνάμεων του κεφαλαίου, της Τρόϊκας, του ΔΝΤ.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και να αφήσει ελεύθερους τους συλληφθέντες.
Η εργατική τάξη είναι σύσσωμη, δίπλα και αλληλέγγυα, στον αγώνα των χαλυβουργών.
Αύτη η Νίκη θα είναι Νίκη για όλη την εργατική τάξη».

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους να συμμετέχουν σε συμπαράσταση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας απηύθυνε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς με ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε την τρικομματική  κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) για την ωμή απρόκλητη στρατιωτικού τύπου επέμβαση των δυνάμεων του ΜΑΤ σε βάρος των απεργών χαλυβουργών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αυτό αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα το συνδικάτο των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Κόμβο του Ασπροπύργου Εθνικής οδού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία:
«Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.
Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου. 
Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ:

«Ενώ η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, η κυβέρνηση της “ευθύνης και εθνικής διαπραγμάτευσης”, χρησιμοποίησε την ασφάλεια και τα ΜΑΤ ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να σπάσει την απεργία των χαλυβουργών με απροκάλυπτη βία. Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής, δείχνει το δρόμο που έχει επιλέξει να υπηρετήσει και τις προτεραιότητές της. Θεωρεί τους απεργούς και όποιον είναι αντίθετος στα σχέδια της τρόικας, των τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους, πιο επικίνδυνους από τους εγκληματίες. Δίνει προτεραιότητα στην καταστολή κάθε αντίδρασης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και να τρομοκρατήσει όποιον ζητάει την αξιοπρέπειά του και το δικαίωμα στη ζωή. Όταν πρόκειται για απεργούς και διαδηλωτές, η “ευνομούμενη πολιτεία”, δίνει αμέσως λύσεις. Όταν πρόκειται για παρακρατικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, που με πρόσχημα την ασφάλεια σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλώνει ανήμπορη. Καταδικάζουμε τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας στην καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αγώνων. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των Χαλυβουργών»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει επίσης "τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση."
Το Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει με τα εξής:
«Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.
Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν  σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της Χαλυβουργίας.
Η Νεολαία του ΣΥΝ: Ανακοίνωση για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία εξέδωσε η νεολαία ΣΥΝ: «Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Η εργοδοσία Μάνεση για 9 μήνες επιστρατεύει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προχωρά σε απολύσεις και εκβιασμούς, στρώνοντας το δρόμο για την σημερινή κατάληξη».
Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:  «Απαιτούμε από τη Συγκυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.
Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ): «Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργάτες της Χαλυβουργίας.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει, συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί. Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης».
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας έκαναν επίθεση με τα ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, προχώρησαν σε συλλήψεις με στόχο να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων.
Ανακοίνωση του  Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαώματα: Ο απεργιακός αγώνας της Χαλυβουργίας 9 μήνες τώρα, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Στον «αγώνα» αυτόν ο κ. Μάνεσης βρίσκει συμμάχους και βοηθούς την μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και την αστυνομία που σήμερα τα ξημερώματα εισέβαλλε στην Χαλυβουργία με μαφιόζικο τρόπο,  τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας απεργούς εργάτες. Δεν πρέπει να τους περάσει.
Παν. Λαφαζάνης: Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ. κατάντησαν την Ελλάδα κράτος του Μάνεση, όπου τα ΜΑΤ ασύδοτα και ανεξέλεγκτα εισβάλλουν χαράματα στη Χαλυβουργία, καταπατώντας κάθε ίχνος συνταγματικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Δημ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση σε συνέχεια της τρομοκρατίας και των εκβιασμών του μεγαλομέτοχου της Ελληνικής Χαλυβουργίας κ. Μάνεση σε βάρος των απεργών εργατών με άσκηση ποινικών διώξεων, 120 απολύσεις και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό του με τη χρησιμοποίηση ωμής και απρόκλητης αστυνομικής βίας, στρατιωτικού τύπου, σε βάρος τους.
Μάρκος Μπασιούκας: Αυτό το πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός, όπου μεγάλη, τεράστια δύναμη της Αστυνομίας επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των απεργών χαλυβουργών, δείχνει τις προθέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: