ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ακλόνητος στο υπουργείο Δημ. Τάξης ο βασιλικός επίτροπος Ανδρεουλάκος

Ανδρεουλάκος, πρώην Β. Επίτροπος!

Δηκτικά σχόλια αντιδικτατορικών αγωνιστών για την κάλυψη από Σαμαρά
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Εξακολουθεί να παρέχει πλήρη στήριξη ο υπουργός Νίκος Δένδιας, στον γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης Αθαν. Ανδρεουλάκο, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν βασιλικός επίτροπος της χούντας, στη δίκη κατά της Δημοκρατικής Άμυνας. Το υπουργείο ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αλλά δεν έχει καμία σκέψη να αποπέμψει τον Αθ. Ανδρεουλάκο.
Την αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες του νυν γραμματέα του υπουργείου έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς, που έκανε λόγο για "ξύπνημα του εφιάλτη".
 «Βιάσθηκε να κρίνει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, υποστηρίζει το Υπουργείο στην απάντησή του, θεωρώντας ότι «δεν θα προέβαινε στην κριτική αυτή, εάν είχε ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί την επί 42 συναπτά χρόνια πορεία του στον εισαγγελικό κλάδο και τον τρόπο με τον οποίο άσκησε επί τετράμηνο τα καθήκοντά του, ως Επίτροπος του Έκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης».
«Αποδεχόμαστε τη “διόρθωση” ότι υπήρξε ήπιος διώκτης» των αντιστασιακών, σχολίασε ειρωνικά ο Δ. Τσουκαλάς.

Ο Δ. Τσουκαλάς αποκάλυψε ότι ο Αθ. Ανδρεουλάκος «ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 9-11-1968, όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστορα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές».

Άλλωστε το πώς άσκησε τα καθήκοντά του ο Αθ. Ανδρεουλάκος, και το τι πίστευε για τη χούντα, το δείχνει η αγόρευσή του στην πρώτη δίκη της Δημοκρατικής Άμυνας, την οποία δημοσιοποίησε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

«Η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ’ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή  του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντος επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος»...

Μετά την αποκάλυψη η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται... «ενοχλημένη», αλλά δεν ζητεί την αποπομπή του. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των αντιστασιακών οργανώσεων και των δημοκρατικών πολιτών.
Από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Δ. Χατζησωκράτης εξέφρασε... δυσαρέσκεια και ενόχληση στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, από τον οποίο ζήτησε να επιληφθεί άμεσα...

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ζάννας, από τους δικασθέντες αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, απ’ τον Ανδρεουλάκο επί χούντας, τυγχάνει θείος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά!
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα σχολιάζουν για την στάση του Αντ. Σαμαρά οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, που αναφέρονται στην… σύμπτωση. «Μώρε ούτε τον θείου του δεν σκέφτηκε ο Αντωνάκης, να ταρακουνήσει τον Δένδια! Πιστεύει πως θα χαϊδέψει τους ακροδεξιούς με την τοποθέτηση του Ανδρεουλάκου, για να τον στηρίζουν στην κυβέρνησή του;» ρωτάνε δηκτικά μεταξύ τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Θεό τους δεν έχουνε αυτοί της συγκυβέρνησης. Αλλά κι η ΔΗΜΑΡ που είναι και αριστερή; Κι αυτή δεν νοιάζεται που ο χουνταίος ανέλαβε Γραμματέας; Αφήστε ξέρω. Τώρα νοιάζεται για την απαγκίστρωση.