ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Με μπουφέ γιόρτασαν οι εκδόσεις Πικραμένου τις νέες εγκαταστάσεις

Ηρώων Πολυτεχνείου 2.


Πλήθος ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών έδωσε παρών χθες βράδυ

Ο μπουφές που προσέφερε ο Γ. Πικραμένος ετιμήθη δεόντως.
 Σε νέο κτίριο στεγάζεται πλέον ο πατραϊκός εκδοτικός Οίκος Γιάννη Πικραμένου, ο οποίος με πλούσια συνεισφορά στον χώρο του βιβλίου καταγράφεται την τελευταία 30ετία στην Πάτρα. Μεταφερθείς από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στεγάζει πλέον τις δραστηριότητές του λίγο πιο πάνω, από την αρχική διεύθυνση, δηλαδή στην οδό Τερψιθέας 2, πίσω από την Λέσχη Στρατιωτική Φρουράς Πατρών. 
Τμήμα από το εσωτερικό.
Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο κτίριο, φινετσάτο από απόψεως εξωτερικής εμφάνισης, με την πρόσοψή του πνιγμένη στο πράσινο των δένδρων που την σκεπάζουν, ενώ το εσωτερικό του είναι άριστα διαρρυθμισμένο ώστε ο επισκέπτης να αγκαλιάζεται ευχάριστα από την αίσθηση του χώρου.
Χθες βράδυ, από τις 9 και μετά ο εκδότης Γιάννης Πικραμένος κάλεσε τους πολυπληθείς φίλους του, τους συνεργάτες τους, όλους τους συναλλασσόμενούς του και όσους είχαν την  ευχαρίστηση για να πιουν ένα ποτήρι κρασί και να γιορτάσουν το γεγονός.
Και πράγματι δεν ήσαν λίγοι αυτοί που τίμησαν δεόντως την βραδιά, που συνοδευόταν με εκλεκτούς μεζέδες, τους οποίους προσέφεραν απλόχερα οι στενές συνεργάτισσές του.
Άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης έδωσαν παρών και τόνωσαν την ατμόσφαιρα, σε καιρούς χαλεπούς, αλλά με διάθεση αντιμνημονιακή, κόντρα στο ρεύμα της απαξίωσης που εσκεμμένα και υστερόβουλα καλλιεργείται άνωθεν και που είθισται να πλήττει πρώτα και κύρια τον Πολιτισμό!  
Η παρουσία τόσου κόσμου, που έδειξε να  εκτιμά την πολιτιστική προσφορά του πατραϊκού οίκου, είναι ένα σημείο ότι η οικονομική κρίση  δεν είναι εύκολο να γίνει και πολιτιστική. Οι άνθρωποι του πνεύματος αντιστέκονται.
Το blog εύχεται τις καλύτερες ευχές του  στον εκδότη Γιάννη Πικραμένο, για τον νέο βηματισμό του και να συνεχίσει να μας χαρίζει πονήματα Πατρινών συγγραφέων που κοσμούν όχι μόνον το όνομα  του εκδοτικού οίκου, αλλά και της Πάτρας μας.

Από αριστερά Γιάννης Λύχρος, Αλ. Γκλάβάς, Γ. Μόσχος
Ένα ακόμη στιγμιότυπο από τον πλούσιο μπουφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: