ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Α. Καφετζόπουλος: Οι Συριζάνοι δεν έχουν κάνει άλλη δουλειά στη ζωή τους

Αντ. Καφετζόπουλος. Οικολόγος... μπλε.


Ενώ αυτός δουλεύοντας περιηγήθηκε από τον Μάο μέχρι την Τρόικα!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ξεκίνησε ως Μαοϊκός στα χρόνια του Πολυτεχνείου, επί στρατιωτικής χούντας, πέρασε από το κίνημα αμφισβήτησης του αστικού κατεστημένου και σήμερα, σε μία προσπάθεια κυβερνητικής συνηγορίας, αναπαράγει τα αστικά πρότυπα στον δημόσιο λόγο του περί δεξιάς πολιτικής, της Εσωτερικής Τρόικας.
Ο λόγος για το παιδί του τηλεοπτικού σύστεμ, τον Αντ. Καφετζόπουλο, που συχνά βλέπουμε να παρίσταται στα πάνελ με την ιδιότητα, ποια ιδιότητα αλήθεια, αφού αυτήν του επαναστάτη Μαοϊκού, την έχει αποβάλει;  Μήπως του οικολόγου πράσινου; Μπα αποκλείεται. Οικολόγος ίσως, αλλά πράσινος αποκλείεται. Μπλε, μπλεμαρέ, μάλιστα.  

«Ο κόσμος αποφάσισε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να το παλέψει. Το πολιτικό σύστημα όμως δεν το σέβεται. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρόαιμο γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν κάνει καμιά άλλη δουλειά στην ζωή τους εκτός από το να είναι πολιτικοί. Δεν χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε κάτι πιο προχωρημένο. Νέους ανθρώπους δημιουργικούς».

Αυτή είναι η δήλωση Καφετζόπουλου, που ακούσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος». Και μιας και ζούμε λίγες, πέντε-έξι μόνον, δεκαετίες στην Πάτρα, αναρωτιόμαστε τι να εννοεί άραγε ο ποιητής, όταν λέει ότι «χρειαζόμαστε κάτι προχωρημένο». Μήπως, λέμε μήπως, εννοεί κάτι σαν εκείνα τα χουλιγκάνικα παιδιά, που μας τα έκαναν άνω-κάτω μία τελευταία Κυριακή Καρναβάλου στην πόλη και λίγο έλειψαν να διαλύσουν την κορυφαία ψυχαγωγική εκδήλωση της πόλης μας; Με την οποία φυσικά, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος. Αλλά λέμε, μήπως εννοεί κάτι σαν αυτό, ως πρώην ανανήψας Μαοϊκός!
Είπε όμως και άλλα ενδιαφέροντα, όπως ότι:

«Ο κόσμος κατάλαβε ότι τα συνθήματα όπως, κρέμασμα στο Γουδί, το μούντζωμα στην Βουλή και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, ήταν απλά εκτονωτικές συμπεριφορές. Είχαμε προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κατανάλωσης λες και ήμασταν Σαουδική Αραβία και είχαμε κάτι στο υπέδαφος και βγάζαμε λεφτά. Λεφτά υπήρχαν, τώρα δεν υπάρχουν».

Αχ, βρε καημένε Αντώνη, και σε είχαμε τόσο συμπαθήσει, όσο δεν άνοιγες το στόμα σου. Τι τόθελες το ρημάδι και τ’ άνοιξες; Ούτε τον ρόλο του Κεδίκογλου στο θέατρο να έπαιζες!
Αλλά άμα έχεις καούρα για προβολή και μπλέκεις την Τέχνη της υποκριτικής με την Πολιτική, άστα να πάνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: