ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Με βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ η συγκυβέρνηση προστατεύει τον Μάνεση!

Και η Αστυνομία στο πλευρό της εργοδοσίας!


Τελικά την Παρασκευή η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όταν απεργοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Παράλληλα το απόγευμα στις 7.30 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε 37 πόλεις της χώρας. Και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύσσωμους τους απεργούς και αλληλέγγυους σε αυτούς πολίτες.
Νωρίτερα το μεσημέρι και πάλι σημειώθηκε ένταση στην πύλη της Χαλυβουργίας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των απεργών ενώ φορτηγά του Μάνεση προσπαθούσαν να μεταφέρουν υλικά στο εργοστάσιο του Βόλου, διότι η Χαλυβουργία δεν λειτουργρί, παρά τα όσα λέγονται. Οι υπάλληλοι που έχουν προσέλθει είναι ελάχιστοι και μάλιστα διοικητικό προσωπικό. Επομένως δεν μπορεί να βγει παραγωγή. Τα ΜΑΤ ως μηχανισμός εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Μάνεση περιφρουρούν τα φορτηγά και χτυπούν απεργούς. 
Η κυβέρνηση είναι και πάλι θεατής. Παρά την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που μιλούσε για ανάγκη απομάκρυνσης της Αστυνομίας, παρά τη συμφωνία των απεργών για διάλογο, τα ΜΑΤ ξαναχτύπησαν. Και όλα αυτά, ενώ είχε ήδη κλειστεί ραντεβού για αύριο και οι απεργοί ζητούσαν απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τριμερή διάλογο και με τη συμμετοχή της εργοδοσίας. Ο υπουργός λειτουργεί και πάλι ως υπάλληλος του Μάνεση.
Στο μεταξύ τελικά την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με το Σωματείο των Εργαζομένων στη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Βρούτσης είχε αποδεχθεί με δήλωσή του, το αίτημα του σωματείου να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας πρωτοβουλία διαλόγου «χωρίς λουκέτα και αλυσίδες», όπως διευκρίνισε, και «χωρίς αστυνομική παρουσία». 

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπ. Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, περί ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου της κυβέρνησης με τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ο Δημ. Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:  
«Ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος δεν γίνεται με την παρουσία των ΜΑΤ έξω από την πύλη του εργοστασίου, με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις, με απολύσεις και τρομοκρατία σε βάρος των απεργών Χαλυβουργών. 
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από την πύλη της επιχείρησης και τον Υπουργό Εργασίας αντί να κάνει ανέξοδες δηλώσεις να πάρει επιτέλους την αναγκαία, εδώ και καιρό, πρωτοβουλία σύγκλισης τριμερούς συνάντησης του ίδιου με τον μεγαλομέτοχο της ελληνικής χαλυβουργίας και το σωματείο των Χαλυβουργών, για να δοθεί προωθητική λύση με βάση και τις προτάσεις της γενικής συνέλευσης των απεργών».
Στο μεταξύ με ανοικτή επιστολή τους 30 απεργοσπάστες που υπογράφουν, ζητούν το απίστευτο: Καλούν τον Δ. Στρατούλη  να πάρει θέση υπέρ τους!

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σε ανακοίνωση των συμμετεχόντων στο Θερινό Πανεπιστήμιο 2012 της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον τίτλο «Αλληλεγγύη στους εργάτες της Χαλυβουργίας»‏ αναφέρεται:

«Εμείς, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στο Θερινό Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και κινημάτων από 25 χώρες, καταγγέλλουμε τη βίαιη εισβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο κατειλημμένο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στις 20 Ιουλίου και την καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών. 
Αυτή η βίαιη παρέμβαση είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο η νέα, μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και κάθε άλλο φορέα που αντιστέκεται.
Έντεκα χρόνια μετά τις σκοτεινές στιγμές της Γένοβας, αυτό που χρειάζονται οι χώρες μας και η Ευρώπη δεν είναι η παρούσα κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής, αλλά η απελευθέρωση από τη λιτότητα και η αποκατάσταση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πορταριά-Ελλάδα, 20 Ιουλίου 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: