ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Θυσία ΑΤΕ και Τ.Τ. για να φουσκώσουν τα πανιά των μεγαλοτραπεζιτών

Χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προς την "Αγροτική" που θα παραγραφούν.

Θόδ. Πανταλάκης, διοικητής ΑΤΕ: Η καταστροφή που επέρχεται είναι οριστική

«Το μυστικό μονοπάτι για τη «θυσία» της Αγροτικής και του Ταμιευτηρίου αρχίζει πλέον να φωτίζεται, αποκαλύπτοντας ότι στον βωμό που στήθηκε τρόικα, κυβέρνηση και μεγαλοτραπεζίτες περιμένουν ως αρπακτικά να αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής δίκτυα απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, καταθέσεις και ζεστό χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει η ΑΥΓΗ σήμερα σε δημοσίευμα που υπογράφει ο συντάκτης της Δ. Τσιπούρας, οποίος αναφέρει τα παρακάτω:
«Βγάζοντας από τη μέση υγιέστατα πιστωτικά ιδρύματα, όπως τα προαναφερόμενα, που πριν το κούρεμα είχαν πιάσει κορυφή, το χρήμα κατευθύνεται στους τέσσερις σωματοφύλακες του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Από την ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για Α.Τ. και Τ.Τ.
 Στη σκιά της εκποίησής τους υποκρύπτεται και η αγωνία δύο εκ των τριών εταίρων της μνημονιακής κυβέρνησης να απαλλαγούν από δάνεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συνάψει με την Αγροτική Τράπεζα. Άλλωστε, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν συνηθίσει να κερδίζουν χωρίς να πληρώνουν.
Ευθύνες, φυσικά, για το πλιάτσικο που επιχειρείται, αναλογούν και στην ανεξάρτητη Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), η οποία με αδιαφανείς διαδικασίες και έωλα επιχειρήματα θέτει -με την υπογραφή της- εκτός μάχης τόσο την ΑΤΕ όσο και το Τ.Τ. Στόχος παραμένει η εξαφάνιση του δημόσιου τραπεζικού τομέα που συμβάλλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας και η επικυριαρχία των μεγαλοτραπεζιτών που βάζουν χέρι και στα ευρωπαϊκά προγράμματα, θέτοντας τους δικούς τους επαχθείς όρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και για την ένταξη επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, το οποίο άλλωστε διαχειρίζονται, βάζουν τραπεζικά και όχι επιχειρηματικά κριτήρια για τη χρηματοδότησή τους.
Με επόμενο βήμα την ώθηση 912.000 μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν σχεδόν το 60% του ιδιωτικού τομέα στα νύχια των τοκογλύφων που επανεμφανίζονται όταν ουρλιάζουν οι λύκοι. Ενδεικτική και η τοποθέτηση του διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρου Πανταλάκη (σ.σ.: οι άλλοι επικεφαλής των τραπεζών απέφυγαν να εκτεθούν δημόσια και δεν προσήλθαν, αν και είχαν προσκληθεί) ότι «η καταστροφή που επέρχεται είναι οριστική». Ο ίδιος ούτε ενημερώθηκε για τα σχέδια περί καλής και κακής Αγροτικής ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για την αναδιάρθρωση της τράπεζας, η οποία ολοκληρώθηκε με θυσίες των εργαζομένων σε αυτήν, καταβάλλοντας την τελευταία διετία το 35% των εισοδημάτων τους. Τι έγιναν όλα τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν; Αέρας κοπανιστός στη συναλλαγή της τράπεζας με τον μηχανισμό χρηματοδότησης που έχει στηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας, που χρεώνει πανάκριβα, εισπράττει προμήθειες υπέρ του Δημοσίου και εξελίσσεται στο μεγάλο μπαρμπέρη ασφαλιστικών ταμείων, επιμελητηρίων, συλλόγων και κάθε ομάδας που είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να διατηρεί τα αποθεματικά της στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας με θέμα την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το μέλλον της Αγροτικής τράπεζα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία» που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το απόγευμα της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Τις βασικές θέσεις ανέπτυξαν ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, η Κερασίνα Ραυτοπούλου, μέλος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και η Βάλια Αρανίτου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμπερασματικά, οι εισηγήσεις όσων ανέβηκαν στο βήμα υπογράμμισαν να παραμείνουν δημόσιες ΑΤΕ και Τ.Τ., να θεσμοθετηθούν κανόνες διαφάνειας για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και να προστατευθεί το δημόσιο χρήμα που δόθηκε και θα δοθεί προκειμένου να πατήσουν γερά τα πήλινα πόδια των ιδιωτικών τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: