ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Ο καφές της Χαράς» άπλωσε τη χαρά του στο δικαστήριο της Πάτρας!

Η Μαρία Κανελλοπούλου με τον μετανάστη Faisal Rafigue Dar

Αιτία η καλλιτέχνης-πολίτης του Κόσμου Μαρία Κανελλοπούλου και η γνωριμία της με τον Faisal
«Ο καφές της Χαράς» μπορεί να ρουφιέται τα μεσημέρια από την τηλεόραση, στο σπίτι ή σε άλλους χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε δικαστικές αίθουσες δεν δίνει παρών! Ήταν και μάλιστα άπλωσε την χαρά του σ’ ένα τμήμα του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας.
Συντελεστής του η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αχαΐα, Μαρία Κανελλοπούλου, ως γνωστόν, η οποία υποδύεται τον ρόλο της αδελφής του δημάρχου Πόποτα. Ε, την Δευτέρα το μεσημέρι, της 2 Ιουλίου 2012, παρ’ ολίγο να μπερδέψεις τους ρόλους της  και από συμπαραστάτισσα στον Τυνήσιο μετανάστη που υπέστη ανηλεή ξυλοδαρμό από  ακροδεξιούς αγνώστους στην περιοχή Λαδόπουλου της Πάτρας, να μπει ξανά στον ρόλο της, του δημοφιλούς σήριαλ!
Δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, μέγα το έγκλημά τους!
  Ενώ βρισκόταν έξω από τη δικαστική αίθουσα του Μονομελούς, όπου θα δικάζονταν έντεκα μετανάστες, Ασιάτες και Αφρικανοί, για απόπειρα εξόδου από το λιμάνι Πάτρας και στη συνέχεια η υπόθεση του Τυνησίου, ο Πακιστανός Faisal Rafigue Dar, που θα εκτελούσε χρέη μεταφραστή σε ομοεθνείς του που βρίσκονταν στο εδώλιο, την αναγνώρισε και θέλησε να εκφράσει την χαρά του.
Με τη διαμεσολάβηση  ΣΥΡΙΖΑίου, που ήταν παρών, έγινε η γνωριμία με την Μαρία, που έδειξε απλή, ευχάριστη και προσιτή. Δήλωσε φίλος των Καλαβρυτοχωριών ο Faisal, από το χωριό Πάος των οποίων  επέλεξε κοπέλα για σύζυγό του. Και δεν παρέλειψε να συγχαρεί την συνομιλήτριά του, που ωστόσο συμπάθησε από την μικρή οθόνη. Η Μαρία έδειξε ευχαρίστηση γιαυτή τη γνωριμία, με τον Πακιστανό σύζυγο συγχωριανής της και λίγο ακόμη, με την συζήτηση που ακολούθησε, θα έβγαιναν συγγενείς! Δεν έλειψε και το φωτογραφικό φλας, του οποίου τα αποτελέσματα βλέπεται. Τώρα αναζητείται ο Faisal για να παραλάβει την φωτογραφία!

Η Μαρία Κανελλοπούλου, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, μιλώντας στο PATRA TV στις 29 Απριλίου 2012,  για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είπε μεταξύ άλλων: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και εκεί θα επιστρέφω πάντα με μνήμη ανήμερη κι ένα βροντερό ''Όχι'' στο φασισμό σφηνωμένο στο μυαλό και στην καρδιά», ενώ για τον συνδυασμό πολιτικής  με το επάγγελμα της ηθοποιού είπε χαρακτηριστικά: «Η αληθινή ζωή περιέχει και τα δύο, την Τέχνη και την Πολιτική. Θέλω να είμαι καλλιτέχνης-πολίτης του Κόσμου με τα μάτια και τ' αυτιά στραμμένα στην κοινωνία της οποίας είμαι αναπόσπαστο κομμάτι».

Έτσι εξηγείται και η απλότητα που εκπέμπει η ψυχή της!
Αλλά και ο Faisal, σε σύντομη συζήτηση που είχα μαζί του, μίλησε για το δράμα των μεταναστών χωρίς χαρτιά, μα και για την ανεργία που σήμερα χτυπά και το πιο φτηνό τμήμα της εργατικής τάξης, τους μετανάστες.
«Τι να κάνουν στην Ελλάδα –είπε- αφού δεν έχει δουλειά εδώ, ψάχνουν να βρουν τρόπο να φύγουν από δω. Πληρώνουν, παίρνουν χαρτιά, μπαίνουν στο καράβι  για Ιταλία και τους ξαναγυρίζουν».
Και τώρα τι γίνεται Faisal με αυτόν τον κόσμο που είναι στο σκαμνί του δικαστηρίου;
«Τίποτε. Θα τους δικάσουν ένα μήνα με αναστολή και μετά η Αστυνομία θα τους δώσει χαρτί να φύγουν για την πατρίδα τους. Που να πάνε; Θα κοιτάξουν πάλι να φύγουν για έξω. Αφού εδώ δεν  έχει δουλειά.  Κι εγώ έχω χρόνια στην Ελλάδα και παντρεύτηκα  γυναίκα  από το Πάος. Σκούπι που το λέγανε παλιά. Άμα με χρειαστεί κανείς, πάρε την κάρτα μου να με ζητήσεις».
Ε, κι εγώ την πήρα. Τη διαβάζω. «Διερμηνέας. Πακιστανικά, Ινδικά, Μπαγκλαντές, Κασμίρ. Κινητό 6996.712.000».
Ας βάλουμε λίγο πλάτη και για τον Faisal. Νάχει να πει μια καλή κουβέντα για τον τόπο μας, σαν πάει προς τον δικό του!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: