ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, στο φύλλο της 1ης Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα Αυγή


Το φύλλο 1-7-12 της Αυγής, με τα ΕΝΘΕΜΑΤΑ.
 Στα περίπτερα εντός της «Κυριακάτικης Αυγής» και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (Enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata, διαβάστε σήμερα.

Κείμενα των: Γιάννη Αλμπάνη, Γιώργου Βελεγράκη, Έφης Αβδελά, Αγγέλικας Ψαρρά, Αριστείδη Μπαλτά, Μάνου Ιωαννίδη, Νίκου Σαραντάκου, Νικόλα Σεβαστάκη, Μαρίνας Δημητριάδου

 Το καλοκαίρι επέστρεψε, αλλά ο Σουάν είναι άρρωστος. “Το σύνθημα της επιστροφής του καλοκαιριού το έδωσε η Φιλιώ, το βράδυ που βγήκαν τα αποτελέσματα: Και πού λέτε να πάμε διακοπές;Έξι λέξεις που επανφέραν την κανονική ροή των εποχών, κλείνοντας όλον αυτόν τον παράξενο μήνα που είχαμε σταματήσει να νιώθουμε τη ζέστη, βυθμισμένοι στον παγωμένο ωκεανό της πολιτικής έξαψης”. Του Γιάννη Αλμπάνη (αναδημοσίευση από το RedNotebook).
O Nτέιβιντ Χάρβεϋ και η πολιτική οικονομία του δημόσιου χώρου της Αθήνας. Με την ευκαιρία της επίσκεψης Χάρβεϋ στην αθήνα, ο Γιώργος Βελεγράκης ανατρέχει στην ανάλυση της αναδόμησης του Παρισιού από τον Οσμάν τις δεκαετίες του 1850-1860 που κάνει ο Χάρβεϋ και εφαρμόζει ορισμένα από τα συμπεράσματά της στην Αθήνα του 21ου αιώνα.
Απόκρυφες πλευρές της μελανής ψήφου: Η Έφη Αβδελά και η Αγγέλικα Ψαρρά αναζητούν τα αίτια που το 7% ψήφισε Χρυσή Αυγή και ανατρέχουν  στις “βαθιές δομές” της ελληνικής κοινωνίας: τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την απαξίωση του πολιτικού προσωπικού, τον σεξισμό.
Το εκλογικό αποτέλεσμα από τη γωνία της κοινωνίας και της Αριστεράς. Συνέντευξη. Ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ του 17 και του 24%, για το αξιακό και ηθικό του φορτίο, τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Χρυσή Αυγή, για την Ευρώπη και τα διεθνιστικά μας καθήκοντα.
Οι εκλογές του 1958 και το σπάσιμο της τρομοκρατίας. Ο Μάνος Ιωαννίδης, θυμάται τις εκλογές της 11ης Μαϊου 1958,  και μας δίνει γλαφυρά το κλίμα στον Άγιο Νικόλαο Νεμέας, όπου ήταν τότε, νεαρός, δικαστικός αντιπρόσωπος.
Μαϊντανός στη σούπα. Ο Νίκος Σαραντάκος, στη μόνιμη στήλη του “Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία”, μας μιλάει για το πετροσέλινον και τη χρήση του στη μαγειρική, αλλά και τη μεταφορική του σημασία.
Μνήμη Αντώνη Πολέμη.  Μικρός αποχαιρετισμός στον Ανδριώτη τυπογράφο, βιβλιοπώλη, φανατικού για τα γράμματα και τα Γράμματα Αντώνη Πολέμη, που μας αποχαιρέτησε την Πέμπτη 26 Ιουνίου.
Αριστερά σε ανορθόοξους καιρούς.  Ο Νικόλας Σεβαστάκης επανέρχεται στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Αριστερά “κόμμα της κίνησης”. Και σκέφτεται πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη αριστερή δημοκρατική παράταξη, πώς θα συντεθούν οι επιμέρους μέριμνες “σε έναν ορίζοντα προσδοκίας, χωρίς την αυταπάτη της ιδεολογικής ενότητας”.
Μεξικανικές εκλογές 2012. Στο Μεξικό σήμερα έχουν εκλογές, και η Μαρίνα Δημητριάδου, από την Πόλη του Μεξικού, μας συνοψίζει το κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: