ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή των κομμάτων του Μνημονίου;


Συμφώνησαν ότι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι. Όχι αυτοί οι κύριοι, αλλά ο ελληνικός λαός!

«Ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ απαντώντας στην πρόκληση Παπούλια

«Ο ελληνικός λαός έχει στηρίξει τις ελπίδες του στην επιτυχία αυτής της κυβέρνησης και δεν δικαιούμεθα να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχει αυτή η κυβέρνηση».
Με αυτή τη δήλωση ο υπ. Εξωτερικών Σταύρος Δήμας διερμήνευσε την αντίληψη που φωλιάζει στο τρίο της συγκυβέρνησης για την νοοτροπία όψιμου σωτήρα που διαπερνά την ραχοκοκαλιά του Μνηνονιακού συστήματος. Αντίληψη που θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβάλλεται να παρεκτρέπεται των καθηκόντων του, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετωπίζει αντιπολίτευση ενώ θα έπρεπε να βοηθηθεί από όλους! Που σημαίνει η αριστερά στο σύνολό της να κλείσει τα μάτια μπροστά στην εξαθλίωση του λαού μας, που επιχειρείται υπό το πρόσχημα ότι ο σωτήρας Παπαδήμου μεριμνεί για μας!
Και αυτή η παρεκτροπή, που αγγίζει τα όρια της ανοικτής προκλητικής συμπεριφοράς  δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς επανελήφθη για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την ανταλλαγή ευχών από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκδήλωση από την οποία απείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ δήλωσε ότι «ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του», απαντώντας στον Κ. Παπούλια, ενώ ο Γ. Δημαράς μίλησε για «τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στην εκποίηση της χώρας».
Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, που αποτελεί τον κύριο εκφραστεί του των κομμάτων του Μνημονίου μίλησε σήμερα για «νέο μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου» που «έστειλε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε δημοσίως "να βάλουν όλοι πλάτη" προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα».

«Καλή χρονιά! Όλα να πάνε καλά για την πατρίδα μας. Να ορθοποδήσει εφέτος, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση για να δει και ο ελληνικός λαός ξανά χαμόγελο στα χείλη του" είπε μπαίνοντας στο προεδρικό ο κ. Δήμας, με τον κ. Παπούλια να αποκρίνεται: "Έτσι. Αν βάλουμε όλοι πλάτη, θα γίνει".
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες δεν αφορούσε καθόλου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά στο πρόβλημα της ανεργίας, με αφορμή την περίπτωση της Κορίνθου όπου ο κ. Δήμας βρέθηκε τις ημέρες των εορτών.
Όταν ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον υπουργό "τι κάνει η Κόρινθος;", ο κ. Δήμας είπε: "Η Κόρινθος έχει τα ίδια προβλήματα που έχει και η υπόλοιπη Ελλάδα, μεγάλη ανεργία. Και αναμφίβολα ελπίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή θα βάλει τις βάσεις, ώστε να μπορέσουμε να φύγουμε από την κρίση, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αρχίσει η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας".
Εξερχόμενος της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "η κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου έχει την ευρύτερη δυνατή στήριξη από τα κόμματα της Βουλής, έχει κοινοβουλευτική στήριξη από 250 και πλέον βουλευτές και μεγάλη αποδοχή από τον ελληνικό λαό" και πρόσθεσε: "Ο ελληνικός λαός έχει στηρίξει τις ελπίδες του στην επιτυχία αυτής της κυβέρνησης και δεν δικαιούμεθα να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχει αυτή η κυβέρνηση"».

Αντιδράσεις για Κ. Παπούλια

Ωστόσο, όπως προανέφερα, η δημόσια παρέμβαση του Κ. Παπούλια υπέρ της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις.
Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Π. Σκουρλέτης τονίζει: "Ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις. Ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, πρώτα και κύρια, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλει να διαπιστώνει τη λαϊκή δυσαρμονία ανάμεσα στο λαό και την ασκούμενη πολιτική. Αυτό που βλέπουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το παραβλέπει".
Για "αντιδεοντολογική τοποθέτηση του έμπειρου κ. Κάρολου Παπούλια" που "δημιουργεί πολλές απορίες" κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, προσθέτοντας: "Είναι σαφές πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (τον οποίο θεσμικά σέβομαι απολύτως) συμμετέχει στην προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην εκποίησης της χώρας".
Αξίζει να σημειωθεί ότι από κύκλους της Προεδρίας ειπώθηκε ότι τα όσα περί αντιπολίτευσης, είπε ο Πρόεδρος, ειπώθηκαν οφδιρέκορντ και δημοσιοποιήθηκαν διότι κάποιος δημοσιογράφος είχε ανοικτό το μικρόφωνό του.
Ωστόσο οι εικόνες που είδαμε στο MEGA περί άλλων μας πείθουν! Και εν πάσει περιπτώσει δεν συνάδουν με την θέση του Προέδρου αυτά που είπε ο Κ. Παπούλιας. Ο οποίος σημειώνω και άλλες φορές, με διακριτικότητα πάντως έχει εννοήσει αυτά που δημοσίως τούτη τη φορά εξέφρασε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: