Λέει όχι στην ΠΝΠ, αλλά δεν συμφωνεί μαζί του ο τραπεζίτης προϊστάμενός του. |
Γ. Κουτρουμάνης: Απαντά «Όχι» και προτείνει ότι «λύση αποτελεί η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων»
Αντίθετος στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις αλλαγές στο μισθολογικό κόστος εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Ωστόσο ο ταραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πιέζει για λύση υπέρ των βιομηχάνων καθώς αυτοί φαίνεται να έχουν βρεθεί σε συζήτηση με την Τρόικα και να της έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο για επενδύσεις την περικοπή μισθών σε σημείο Κίνας. Όμως δεν εξηγούν τι έγιναν τα κέρδη από την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους την τελευταία δεκαετία. Έτσι πιέζει η Τρόικα, χωρίς κόκκινη γραμμή προσέρχεται ο Παπαδήμος, που το έχει πάρει στα σοβαρά ότι είναι κανονικός πρωθυπουργός και όχι καρικατούρα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού της Ευρώπης, ενώ οι βιομήχανοι παριστάνουν πως είναι θύματα των μισθωτών!
Παρά ταύτα: «Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη ρύθμιση των εργασιακών και των μισθολογικών ζητημάτων δεν αποτελεί λύση», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Πρόσθεσε ότι λύση αποτελεί η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, είπε ότι η αγορά έχει ρυθμίσει μόνη της το μισθολογικό κόστος.
Ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, είπε ότι η αγορά έχει ρυθμίσει μόνη της το μισθολογικό κόστος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΔΝΤ διαρρέεται ότι τα μισθολογικά είναι μία πτυχή της ελληνικής αγοράς εργασίας, που είναι διαφορετική από τις προσεγγίσεις που έχουν υλοποιηθεί στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αναμένεται ν' αρχίσει ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το μη μισθολογικό κόστος, στο οποίο οι κοινωνικοί εταίροι βρίσκουν σημεία σύγκλισης.
Η ΓΣΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά τα θέματα που περιλαμβάνονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως το πάγωμα των μισθών, τη μείωση του κατώτατου και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Μένει να δούμε σε περίπτωση άρνησης των εργοδοτών τι θα πράξει για να μην επιβληθεί ΠΝΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου