ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συσσίτια του ελέους στους υποτελείς μαθητές από το υπουργείο Παιδείας

Ποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του μικρού μαθητή, χωρίς να αισθανθεί ντροπή γιαυτό;

Μας γύρισαν στην εποχή της UNRRA, τότε που σαν μαθητές περίμεναμε στην ουρά για ένα κομματάκι αλμυρό βούτυρο και κίτρινο τυρί


Επιστρέψαμε για τα καλά στα χρόνια της δεκαετίας του 1940, μέσα 1950, όπου το σχέδιο Μάρσαλ καθόριζε όχι μόνον την πολιτική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας. Τότε που στα δημοτικά σχολεία πριν την έναρξη του μαθήματος ή κατά το πρώτο διάλειμμα μας μοίραζε ο επιστάτης το συσσίτιο. Πάνω σε μια φέτα ψωμί που φέρναμε από το σπίτι μέσα στη σάκα μαζί με τα βιβλία, ο επιστάτης που έκανε τη διανομή, μας ακουμπούσε ένα σκληρό κομμάτι αλμυρό βούτυρο, λύσσα στ’ αλάτι για να μην χαλάει και μια μικρή φέτα τυρί, από κείνο το κίτρινο, που το είχαν σε μεταλλικό δοχείο.
           Στο τέλος της εβδομάδας είχαμε και εξτρά προσφορά της αμερικανικής UNRRA, της επί το αναλυτικότερο United Nations Relief and Rehabilitation Administration. Μόνον που τότε μόλις είχαμε βγει από ένα τετραετή πόλεμο, που μαζί με τον Εμφύλιο κόντεψε να πιάσει δεκαετία.
       Σήμερα ποιες από τις αιτίες, συγκρίσιμες με τις τότε, ισχύει στη χώρα μας για να δικαιολογήσουμε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας ζούνε εποχές που όλοι οικτίρισαν; Αναβιώνουν μαύρες μέρες που τις ακούγαμε στις χώρες του υπαρκτού. Που πάντως οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε, τις απεύχοντο και έψεγαν, για τα όσα συνέβαιναν εκεί, το καθεστώς. Συνέκριναν μάλιστα την ευμερία των χωρών της Ε.Ε. με την έλλειψη αγαθών από τα ράφια των σοσιαλιστικών χωρών.
           Στην Ελλάδα τι έφταιξε και ανατράπηκαν όλα. Κι όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη! Φτάσανε την χώρα στο σημείο η ασιτία να αποτελεί τον πρώτο κίνδυνο για τις παιδικές ηλικίες. Και γι αυτή ευθύνονται αυτοί που μας διοίκησαν όλα τα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση.  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα και ο Κύριος κολαούζος τους.
            Από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Την απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα κρούσματα ασιτίας σε σχολικά συγκροτήματα.
       Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται καταρχάς στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.
         Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ. Αν καταλάβατε, τουλάχιστον τώρα αναβαθμίζουν την προσφορά του ελέους προς τους υποτελείς τους. Ντροπή...
        Ταυτόχρονα εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος. Το κράτος υπενθυμίζω,  που το έκαναν λάφυρο  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τώρα το παραδίδουν στους τραπεζίτες τοκογλύφους δανειστές μας, που συνεννοούνται με τον επιτετραμμένο τους υπάλληλο Παπαδήμου.
        Τις ανακοινώσεις έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: