ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Κ. Σημίτης στην Γερμανία, μπροστά στις αμαρτίες της οχταετίας του

Οι Έλληνες της Γερμανίας τον... στόλισαν καταλλήλως.
Άφησε την κυβέρνησή του και τον εαυτό του έξω από το κάδρο της διαπλοκής, θέτοντας το δίλημμα «Μνημόνιο ή καταστροφή»


Αντιμέτωπος με το κυβερνητικό του έργο βρέθηκε προχθές στο Βερολίνο ο Κώστας Σημίτης, βλέποντας απέναντι του πλακάτ με το λογότυπο της Siemens και των Ολυμπιακών Αγώνων που κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες του Βερολίνου. Αμίλητος άκουσε την παρέμβαση των συγκεντρωμένων Ελλήνων στη διάρκεια συζήτησης του πολιτικού ιδρύματος Χάινριχ Μπολ των Γερμανών Πρασίνων με θέμα "Πως μπορεί η Ελλάδα να επανεφεύρει τον εαυτό της στην Ευρώπη". Η παρέμβαση της κοπέλας που εκπροσωπούσε τους Έλληνες του Βερολίνου και συγκεκριμένα την ομάδα "Real Democracy Now! Berlin/GR" διεκόπη πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων που παραβρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Κ. Σημίτη και του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.
Ο Κ. Σημίτης, στην ομιλία του επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης του, ενώ κατηγόρησε για τη σημερινή κατάσταση της χώρας τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ της μετά Σημίτη εποχής, αφήνοντας τον εαυτό του και την κυβέρνησή του έξω από το κάδρο της διαπλοκής, θέτοντας το δίλημμα «Μνημόνιο ή καταστροφή». Ωστόσο, επισημαίνοντας τις δομικές αδυναμίες της Ευρωζώνης αναγνώρισε πως η εφαρμογή του Μνημονίου είναι προβληματική, καθώς στερείται ελαστικότητας επιδεινώνοντας την κατάσταση, ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο «πολιτικά μοιραίο λάθος».
Από την πλευρά του, ο "πράσινος" Κον Μπεντίτ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Έλληνες, υποστηρίζοντας μάλιστα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκβιαστικού τύπου, σημειώνοντας πως η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναρωτηθεί "Τι μερίδιο ευθύνης έχει ο ελληνικός λαός".
Η εκπρόσωπος της ομάδας παρενέβη από του βήματος ως εξής: «Είναι ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλείται εδώ αυτός ο πολιτικός για να μας υποδείξει προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα. Έχει μακρό παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση. Στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του η διαφθορά έφτασε ένα νέο, διευρυμένο επίπεδο. Ο στενότερος συνεργάτης του, κ. Τσουκάτος, και ο υπουργός του, κ. Μαντέλης, έχουν παραδεχθεί ότι χρηματίστηκαν από τη Siemens. Η ίδια η γερμανική Δικαιοσύνη φωτογραφίζει τον τότε υπουργό Άμυνας ως αποδέκτη μαύρου χρήματος από τη Ferrostah».
Εν μέσω χειροκροτημάτων πρόσθεσε: «O κ. Σημίτης ταυτίστηκε με την ισχυρή Ελλάδα. Για αυτήν την ισχυρή Ελλάδα θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός. Ο ίδιος λαός που εξαναγκάζεται σήμερα να πληρώσει για την κατάρρευση αυτού του οράματος. Ο Κώστας Σημίτης είναι επίσης ο άνθρωπος που ταυτίζεται με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Στην ίδια Ευρωζώνη, την Ευρωζώνη της κρίσης, που τόσο σκληρά κριτικάρει σήμερα. Πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή».
Ο Κον Μπεντίτ ερμηνεύοντας το νόημα της παρέμβασης που στόχο είχε να καταδείξει πως «είναι βαθύτατα προβληματικό να καλούνται να μιλήσουν για το μέλλον της Ελλάδας οι ίδιοι πολιτικοί που την έφεραν στη σημερινή θέση μέσα από τις επιλογές τους και τα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς που τις συνόδευσαν» παραλλήλισε την αντίσταση στο Μνημόνιο με λαϊκίστικες ρητορικές περί επιστροφής στη δραχμή, την οποία χαρακτήρισε «καταστροφική».
Από αυτή τη θέση οι Έλληνες της Γερμανίας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, αντί «να οργανώνει πάνελ με κεντρικό ομιλητή τον Σημίτη», να δραστηριοποιηθεί «ώστε να πέσει το αυταρχικό καθεστώς» της παρούσας κυβέρνησης «που δεν έχει εκλεγεί καν» και η οποία στερείται νομιμοποίησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: