ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στο δρόμο προς την λήξη του ο αποκλεισμός της Ξερόλακκας;


Οι περιοίκοι της Ξερόλακκας ελπίζουν και αναμένουν.

Την Πέμπτη η συνάντηση Δημαρά και Κατσιφάρα με τους Δημάρχους Δ. Αχαΐας και Ναυπάκτου, για να δεχτούν μέρος των απορριμμάτων της Πάτρας


  Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. του Σαββάτου η συνάντηση εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των περιοίκων της Ξερόλακκας, που έχουν προχωρήσει, εδώ κι ένα δεκαήμερο, σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, με το δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, αλλά και με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και Υποδομών και Περιβάλλοντος, Νίκος Υφαντής.
Μάλιστα, κάτοικοι και Δήμαρχος Πατρέων είχαν συνυπογράψει έγγραφο, με το οποίο ζητούσαν παρέμβαση του κ. Κατσιφάρα, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, και Ναυπάκτου, Γιάννη Μπουλέ, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Πράγματι, σε δηλώσεις τους, οι δύο αιρετοί τόνισαν ότι θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα και με τους δύο προαναφερθέντες Δημάρχους, για να τους ζητήσουν ένα μέρος των απορριμμάτων της Πάτρας να πηγαίνει στις δύο περιοχές, έως ότου κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.
Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση των κ.κ. Δημαρά και Κατσιφάρα με τους δύο Δημάρχους θα γίνει την Πέμπτη και αυτό που θα τους ζητηθεί θα είναι να δεχτούν από 10 απορριμματοφόρα την ημέρα, με στόχο να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν στην Ξερόλακκα.
Εάν το δεχτούν οι Δήμαρχοι, ο Γ. Δημαράς θα κάνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να αυξηθούν κατά τι τα δημοτικά τέλη, ώστε να καλυφθεί η επιπλέον δαπάνη για το κόστος μεταφοράς.

Κατσιφάρας: "Δεν επιβάλλουμε, συμβάλλουμε"

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε: «Αποδέχθηκα το αίτημα που μου κατέθεσαν ο Δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Ξερόλακκας, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια συνάντηση με τους Δημάρχους Δυτικής Αχαΐας και Ναυπάκτου, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα της παράλληλης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας με τη διάθεση μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους ΧΥΤΑ των δύο γειτονικών Δήμων».
Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «οι πιθανές λύσεις διερευνώνται, αλλά δεν επιβάλλονται», ενώ, ταυτόχρονα, αποσαφήνισε ότι αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία «καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και με πλήρη σεβασμό στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης».
«Η Περιφέρεια δεν είναι προϊσταμένη αρχή των Δήμων, αλλά παράλληλος θεσμός, με σαφείς αρμοδιότητες. Δεν επιβάλλουμε, συμβάλλουμε», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας, που ζήτησε από τους εκπροσώπους των περιοίκων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, «ώστε η διερευνητική προσπάθεια να διεξαχθεί μέσα σε κλίμα ωριμότητας, ψυχραιμίας και αίσθησης σεβασμού μεταξύ όλων των πλευρών».

Έχουν διασφαλιστεί κονδύλια για τα εργοστάσια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει διασφαλίσει κονδύλια ύψους 60 εκατομμύρια ευρώ για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, που αποτελούν τη μόνη και οριστική λύση στο πρόβλημα.
Παράλληλα και σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες ενδιάμεσες λύσεις, ο Απόστολος Κατσιφάρας ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αναμένουν τις επιλέξιμες και ώριμες προτάσεις των δήμων, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν, ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας.  
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε καμία δήλωση, αναφέροντας ότι, μετά τη σύσκεψη που θα έχουν μεταξύ τους, θ' ανακοινώσουν την απόφασή τους, εάν, δηλαδή, θα συνεχιστεί η κατάληψη του ΧΥΤΑ ή όχι.  
(Από το attacktv.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: