ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Παρεμβάσεις» δέχθηκαν οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης

Χωρίς Λεζάντα


Δεν ήταν, όμως, ποινικά αξιόλογες, σύμφωνα με την έκθεση του Φ. Μακρή

Για δεύτερη φορά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, κατέληξε σήμερα (σύμφωνα με την kathimerini.gr) στο συμπέρασμα ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, παραιτήθηκαν (σσ. ζήτησαν την αντικατάστασή τους) λόγω της τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προέβλεπε την αντικατάστασή τους από συναδέλφους τους, ανωτέρου βαθμού.
Παρά ταύτα, στην αναφορά του κ. Μακρή υπογραμμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς σε τρεις υποθέσεις, που χειρίζονται, δέχθηκαν παρεμβάσεις, όπως οι ίδιοι επικαλούνται, από πολιτικούς, συναδέλφους τους, δημοσιογράφο κ.λπ. χωρίς ωστόσο αυτές να συνιστούν «επιλήψιμες συμπεριφορές» ή «ποινικά αξιόλογες πράξεις».
Τις παρεμβάσεις, όμως, αυτές, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης:
1) δεν τις εκτίμησαν ότι έχουν κάποια ποινική απαξία,
2) δεν τις εξέλαβαν ως σοβαρές, αλλά ως επουσιωδέστατες και αδιάφορες εκδηλώσεις,
3) δεν τις έλαβαν καν υπόψη τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους «ως ατελέσφορες» και
4) «δεν προέρχονται από πρόσωπα που συνεργάσθηκαν υπηρεσιακά μαζί τους, αλλά από εξωθεσμικούς παράγοντες».
Οι παρεμβάσεις έγιναν στις υποθέσεις (σσ. που χειρίζονται οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς): 1) των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), 2) της λίστας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και 3) των καταγγελιών σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες σε χρηματοπιστωτικό οργανισμό (Τράπεζα).
Κατόπιν αυτών, ο κ. Μακρής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παραίτηση (σσ. αίτημα αντικατάστασης) των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη αποτελεί «αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους, ότι είναι απότοκη της επαινετής ευαισθησίας τους στην προσήλωσή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και ότι δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε καμία ποινικώς αξιόλογη ή καθ' οιονδήποτε τρόπο υπηρεσιακά επιλήψιμη σ' αυτούς παρέμβαση στο έργο τους». Η αναφορά του κ. Μακρή διαβιβάστηκε από τον κ. Τέντε στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: