ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έφυγε ο γεροπλάτανος του αντάρτικου της Κρήτης Γιάν. Λιονάκης

Δεκαπέντε χρόνια αντάρτης στα βουνά ο Γιάννης Λιονάκης.
Για 15 χρόνια ο Γιάννης Λιονάκης, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έζησαν στα βουνά και τις σπηλιές των Χανίων

           Πέθανε στα Χανιά το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, στέλεχος του Αριστερού Κινήματος, Γιάννης Λιονάκης. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ το 1938, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στη διάρκεια του εμφυλίου ανέβηκε στο βουνό.
         Για 15 χρόνια ο Γιάννης Λιονάκης, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έζησαν στα βουνά και τις σπηλιές των Χανίων, κρυμμένοι, επικηρυγμένοι, οργανώνοντας τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ χάρη στη στήριξη των απλών ανθρώπων. Στην περιπετειώδη ζωή τους αναφέρεται το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε».
        Με εντολή του ΚΚΕ το 1962 διέφυγε μαζί με άλλους 5 στην Τασκένδη. Το 1968 ακολούθησε τις ανανεωτικές ιδέες. Επαναπατρίστηκε το 1976 και με την ίδρυση του Συνασπισμού εντάχθηκε στις γραμμές του. Ήταν για πολλά χρόνια μέλος της Ν.Ε. Χανίων του Συνασπισμού. Πέθανε όρθιος και δραστήριος. Έφυγε στα 91 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: