ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας από τον Γιάννη Δημαρά

Το παλιό καρνάγιο στην Ηρώων Πολυτεχνείου έγινε καταφύγιο μεταναστών.  


Για «άτακτη υποχώρηση Βενιζέλου» μπροστά στις αντιδράσεις του Δημάρχου Πατρέων και των δημοτών μιλά η "ΑΥΓΗ" στο σημερινό της φύλλο

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΑΥΓΗ.
Αυτοψία σε όλο το μήκος των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας που παραχωρήθηκε στο Δήμο Πατρέων, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Καθαριότητας και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού Αχιλλέα  Γεωργακόπουλο, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και  Έργων Αυτεπιστασίας  Γιώργο Σιγαλό, Τεχνικών Έργων Βασίλη Λοτσάρη,  Πολεδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστο Λέγκα, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καρβελά και τους Διευθυντές όλων των αντίστοιχων  υπηρεσιών. 
Ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, διαπίστωσαν την υφιστάμενη κατάσταση και  κατέγραψαν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα κτίρια και τους χώρους του λιμανιού που αντιστοιχούν στο παραχωρηθέν θαλάσσιο μέτωπο,  προκειμένου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες άμεσες παρεμβάσεις για τη λειτουργία του χώρου, την βελτίωση της εικόνας του, την καθαριότητα, τους χώρους υγιεινής και την αποκατάσταση των ζημιών όπου υπάρχουν.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έκαναν μια αρχική διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του θαλάσσιου μετώπου.
Να σημειωθεί ότι σε μερικά σημεία παρατηρήθηκε εικόνα εγκατάλειψης (π.χ. η περιοχή του Φάρου), αλλά και φθορές, για τις οποίες θα επιληφθεί ο Δήμος.


ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


 Στο μεταξύ στην εφημερίδα της αριστεράς ΑΥΓΗ, σήμερα φιλοξενείται άρθρο από τα τεκταινόμενα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, την παραλαβή του χθες από τον ΟΛΠΑ και την αμφίσημη στάση του αντιπροέδρου Βενιζέλου, που πάντως την χαρακτηρίζει «άτακτη υποχώρηση». Υπό τον τίτλο «στον δήμο προσωρινά τα 3,5 χιλιόμετρα του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας» μεταξύ άλλων γράφει τα παρακάτω:

«Από την πλευρά του ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος -σε μια στιγμή επισφράγισης της ήττας που υπέστη, με την άτακτη υποχώρηση του Υπουργείου του, που δέχθηκε την πίεση των πολιτών και του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος απείλησε να του στείλει τα συρματοπλέγματα στο Υπουργείο- κάνοντας στροφή, απέστειλε φαξ, με το οποίο εκφράζει ’’την ιδιαίτερη ικανοποίησή του’’ συμμεριζόμενος τους ’’πολίτες που βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές’’, δήλωσε ότι ’’αξίζει πράγματι να δίνουμε προοπτική και να ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον’’.
Αλλά και ο δήμαρχος Δημαράς, αδράχτηκε από τα λεγόμενα Βενιζέλου και ευθαρσώς στον λόγο του είπε: ’’Θα θεωρήσουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όταν θα έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Πατρέων και αυτή η σύμβαση θα φέρει την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών’’. Και τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα δοθεί όλο το βάρος στο πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης της έκτασης».

Επίσης το π. Σάββατο η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «συλλήψεις και ένταση στην Πάτρα για το θαλάσσιο μέτωπο» φιλοξένησε άρθρο που αναφερόταν στην ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματος της πόλης.

Πάλι κοντά στην Πάτρα με το φύλλο του περασμένου Σαββάτου η ΑΥΓΗ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: