ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Την προκήρυξη απεργίας ζητά η Αυτόνομη Παρέμβαση από τη ΓΣΕΕ

Τα πυρά της Αυτόνομης Παρέμβασης συγκεντρώνει επάνω του ο υπουργός Κουτρουμάνης
Το εργατικό κίνημα πρέπει αυτή τη στιγμή να ζητήσει την παραίτηση του Κουτρουμάνη, που συναινεί με τις απαιτήσεις της Τρόικας

Εξίσωση των όρων εργασίας σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες, με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα, (απολύσεις, αποζημιώσεις, υπερωρίες) απαιτεί η Τρόικα και ουσιαστικά ζητεί πλήρη κατάργηση των Συμβάσεων, αλλά και του εργατικού δικαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε τα τελευταία 70 χρόνια, πριμοδοτώντας τη μετατροπή των συμβάσεων για να γίνει πλήρως ευέλικτη η αγορά εργασίας.
       Σε όσα σχετίζονται με το ασφαλιστικό, ούτε λίγο μήτε πολύ,  ζητά την άμεση μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μείωση των επικουρικών συντάξεων (έως 40% σε ορισμένα ταμεία).
    
Επιχειρησιακές ή ατομικές!

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, επιχειρηματολογώντας για την κατάργηση της περιόδου μετενέργειας στις συμβάσεις, τόνισαν ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν μεσοσταθμικά έως και 20% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς με τη λήξη μιας σύμβασης, αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία, τότε οι επιλογές θα είναι η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, ή η υπογραφή ατομικών συμβάσεων που θα είναι πλέον απαλλαγμένες από τις προβλέψεις της προηγούμενης σύμβασης, τόσο για τους εν ενεργεία εργαζόμενους όσο και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Να κηρύξει τώρα απεργία η ΓΣΕΕ

Να φύγει τώρα η ΓΣΕΕ από τον διάλογο - απάτη και να προκηρύξει άμεσα, σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ γενική απεργία, ζητεί από την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση, τονίζοντας ότι η συμπαιγνία κυβέρνησης τρόικας και ΣΕΒ «εξαφανίζει» τα δικαιώματα. Η δοτή κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να «κινεζοποιήσει» τη χώρα. Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες ιδιαίτερα όταν γίνονται από πρώην συνδικαλιστές όπως ο κ. Κουτρουμάνης, που το εργατικό κίνημα πρέπει αυτή τη στιγμή να ζητήσει την παραίτησή του, καταλήγει η Αυτόνομη Παρέμβαση.
        Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου εξαπέλυσε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νικ. Κιουτσούκης, κατηγορώντας τον, με αφορμή τις παρεμβάσεις του στα εργασιακά, ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: