ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αύριο στις 9.30 το πρωί ο Δημαράς ρίχνει τα "τείχη"

Αυτόν τον μαντρότοιχο θα ρίξει ο δήμαρχος Πατρέων αύριο.


Κατεδαφίζει τον μαντρότοιχο του  λιμανιού της Πάτρας, αρχίζοντας από τη Γούναρη

"Οι Νομικοί και Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δ. Πατρέων και του ΟΛΠΑ ΑΕ.
συνεργάζονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει υπογραφή της Σύμβασης" λέει ο ΟΛΠΑ

Σήμερα, Δευτέρα, λήγει το «τελεσίγραφο» που έχει θέσει ο Δήμος Πατρέων προς τη διοίκηση του ΟΛΠΑ, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση που της παραδόθηκε στις 4 Ιανουαρίου και με την οποία παραχωρούνται από τον ΟΛΠΑ για χρήση και εκμετάλλευση προς το Δήμο τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπως ακριβώς αναφέρεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο υπογράφτηκε από το Δήμο και τον ΟΛΠΑ στις 30/10/10, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.
Μέχρι στιγμής, ο ΟΛΠΑ, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησής του για επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και καλής θέλησης, αλλά και για απόλυτη ταύτισή της με το ομόθυμο αίτημα της πόλης, δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή του παραπάνω κειμένου. Έτσι, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, υλοποιώντας σχετική απόφαση, που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά πλειοψηφία -μερίδα συμβούλων απαιτούσε άμεση δράση, χωρίς να δοθεί η παραμικρή πίστωση χρόνου στον ΟΛΠΑ- το Δημοτικό Συμβούλιο της αχαϊκής πρωτεύουσας, θα προχωρήσει αύριο το πρωί στην αποκαθήλωση των κιγκλιδωμάτων που αποκλείουν την ελεύθερη προσέλευση των δημοτών προς τη θάλασσα.
Ειδικότερα, από τις 9.30 το πρωί της Τρίτης, συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν την κατεδάφιση του μαντρότοιχου του παλιού λιμανιού, σε όλο το τμήμα των 3,5 χιλιομέτρων που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί, με έναρξη από το ύψος της λεωφόρου Δημ. Γούναρη.
Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι, βάσει της ίδιας απόφασης, θα ετίθετο από αύριο κιόλας σε ισχύ και ο αποκλεισμός του λιμανιού, με τη χρήση και απορριμματοφόρων του Δήμου Πατρέων, κάτι που, τελικά, μετατέθηκε για λίγες μέρες, με το εύλογο σκεπτικό πως αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα αποτελεί, για προφανείς λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής, της πόλης, να ολοκληρωθεί το έργο της αποκομιδής των 3.500 τόνων απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας κατά τη διάρκεια του 12ήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από κατοίκους της περιοχής.

Ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών

Ο ΟΛΠΑ Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει τα εξής:
"Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από την αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών αυτών και των Συμβούλων του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. (Νομικός & Τεχνικός), στο πλαίσιο της σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών την 12.01.2012, σχέδιο Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης εκ μέρους του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. του αποκλειστικού δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης τμημάτων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα Πατρών, όπως ορίζονται στην υπ' αρ. 67/2011ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. και σε εκτέλεση της με αρ. πρωτ. 485/20.12.2011 εντολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του από 30/10/2010 Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.
Οι Νομικοί και Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δ. Πατρέων και του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.
συνεργάζονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει υπογραφή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, μετά τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: