ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κυβέρνηση τελικής λύσης επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, Ακροδεξιά και ΝΔ!

Φωτογραφία Αρχείου.

Εκείνο που συνειδητά ξεχνούν είναι η πραγματική ζωή και η Αριστερά. Οι πρώτοι 4 μήνες του 2012 είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην ιστορική πορεία της χώρας αλλά και της Ευρώπης

Μεγάλα μέρη του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου προσπαθούν να επιβάλλουν αυτή τη κυβέρνηση ως «τελική» λύση. Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι φωνές για συνέχιση του κυβερνητικού έργου και για την επικινδυνότητα μιας εκλογικής μάχης. Σημαιοφόρος αυτής της πρότασης εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ. Αλλά και δυνάμεις από τη ΝΔ – παρά το προφανές πολιτικό συμφέρον του κόμματος να γίνουν εκλογές – επιδοκιμάζουν μια τέτοια λύση. Το ίδιο και από το ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί σε επίπεδο κορυφών να βρει έστω και εν μέσω εσωτερικών συγκρούσεων μεθόδους ανασύνταξης και χρόνο επαναθεμελίωσης ενός δικομματικού συστήματος. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναγκαστικά θα ανοίξει το ζήτημα μιας νέας διαμόρφωσης του συντηρητικού τόξου ίσως και με αλλαγές  ανάμεσα στις δυνάμεις που το συναποτελούν. Το ερώτημα που έχουν να απαντήσουν είναι:
Συνέχεια αυτής της κυβέρνησης χωρίς εκλογές ή εκλογές και με βάση το αποτέλεσμα συνέχεια αυτής ή παρόμοιας κυβέρνησης;
Εκείνο που συνειδητά ξεχνούν είναι η πραγματική ζωή και η Αριστερά.
Οι πρώτοι 4 μήνες του 2012 θέλουμε να είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην ιστορική πορεία της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Οι ευθύνες της Αριστεράς, του αντιμνημονιακού – αντινεοφιλελεύθερου χώρου αυξάνουν και η παρέμβαση μας είναι κοινωνικά αναγκαίο να είναι καταλυτική.
Το πιεστικό κοινωνικό ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει και τι θα κάνουμε εμείς, η Αριστερά.
Έχουμε διαμορφώσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων (ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ καλοκαίρι), γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμενοποίηση αυτού του προγράμματος έχει μέσα της τα στοιχεία των μεταβαλλόμενων συνθηκών, του συσχετισμού δυνάμεων, της κοινωνικής κινητικότητας και του χρόνου. Γνωρίζουμε ότι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός για την κατανόηση και την πειστικότητα των προτάσεων μας είναι η ίδια η συνήθεια, η ίδια η καθημερινή ρουτίνα της κοινωνίας να ζει σ’ ένα δοσμένο πλαίσιο κανόνων και πρακτικών υπό το νεοφιλελεύθερο και καπιταλιστικό πρόταγμα. Γνωρίζουμε πως οι λύσεις που προτείνουμε είναι στόχοι πάλης και απαιτούν αριστερή διακυβέρνηση για να πραγματωθούν αλλάζοντας το πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων και έχοντας ως κατεύθυνση της εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών μέσω μιας οικονομίας των κοινωνικών αναγκών.

Με τίτλους οι προγραμματικές μας κατευθύνσεις είναι:

α. Μονομερής καταγγελία όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων
β. Αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου με στόχο την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και να διαμορφωθεί δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
γ. Αναπτυξιακό πρόγραμμα με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγής.
δ. Διεθνείς συνεργασίες και συμμαχίες με πρώτη επιδίωξη την ανατροπή της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας.
ε. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια κ.λ.π., περίοδος παγώματος των χρεών, χαμηλότερος δανεισμός για τις ανάγκες χρηματοδότησης του αναπτυξιακού προγράμματος.

Εργαλεία πραγμάτωσης αυτών των κατευθύνσεων είναι:

Α. Ανάπτυξη της δημοκρατίας, κοινωνικός έλεγχος, επίβλεψη και καταγραφή.
Β. Κρατικοποίηση υπό δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Γ. Παραγωγική ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο  των εταιρειών στρατηγικής οικονομικής σημασίας.
Δ. Ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος (αγροτικό, εμπορικό, καταναλωτικό κ.λ.π.)
Ε. Δομές αλληλεγγύης
Ζ. Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων διαγραφής του χρέους (ΕΛΕ, πάγωμα πληρωμών, αθέτηση πληρωμών κ.λ.π.).
Στη παρούσα φάση τα παραπάνω ή ορισμένα από αυτά μπορούν να πάρουν πιο συγκεκριμένη μορφή.

Για παράδειγμα:

α. Μονομερής καταγγελία όλων των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.
β. Άμεση αντικατάσταση όλων των μνημονιακών νόμων.
γ. Άρνηση των μέτρων που συνοδεύουν την 7η δόση και την ένταξη στο νέο μόνιμο μηχανισμό. Δεν θέλουμε νέα δόση για να πληρωθούν οι δανειστές. Θέλουμε δανεισμό για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος.
δ. Πάγωμα των χρεών για τα επόμενα 5 χρόνια χωρίς ανατοκισμό και επανάκτηση του δικαιώματος της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση με τους κατόχους ομολόγων για ομολογιακό κούρεμα.
ε. Εξασφάλιση των λαϊκών καταθέσεων και κούρεμα των ιδιωτικών δανείων ανάλογο με το κούρεμα του χρέους.
στ. Κανένα κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλαγή του νόμου διαχείρισης των αποθεματικών τους, κανένα κούρεμα ομολόγου που αποδεικνύεται ότι αντιστοιχεί στο εφάπαξ εργαζομένων    
ζ. Νέος φορολογικός νόμος με αναλογική προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων. Επαναφορά του συντελεστή 40% για τα κέρδη ΑΕ και ΕΠΕ άνω των 30.000 €.   Αφορολόγητο όριο 15.000 € για όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, συνταξιούχους, ΕΒΕ, αγρότες, εισοδηματίες). Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής. Αξιοποίηση σ' αυτή την κατεύθυνση των εργαζομένων και των αντιπροσωπευτικών τους οργάνων σε κάθε επιχείρηση. Κατάργηση κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας ή συναλλαγής μέσω «off shore» εταιριών. Κατάργηση όλων των φορολογικών προνομίων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και της Εκκλησίας. Περιουσιολόγιο. Άρση του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου και έλεγχος τους από  δημοκρατικούς δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δήμευση περιουσίας κατά το ποσό απόκρυψης εισοδημάτων. Δήμευση όλης της περιουσίας σε περίπτωση διαφθοράς και διαπλοκής. Μείωση του ΦΠΑ. Κατάργηση των φορολογικών προνομίων της Εκκλησίας, του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μεγάλων εισοδημάτων.
η. Καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ουσιαστικό. Επαναφορά της υποχρέωσης του κράτους να παρεμβαίνει στη διαμόρφωση των τιμών, να επιβάλλει ελεγχόμενα ποσοστά κέρδους, επαναφέροντας, όπου χρειάζεται, αγορανομικές διατάξεις.  Ενίσχυση καταναλωτικών κινημάτων και οργανώσεων.
θ. Επίταξη των κενών κατοικιών που κατέχουν δημόσιο και τράπεζες για τη στέγαση αστέγων και ενοικιοστάσιο.
ι.  Κατάργηση όλων των ελαστικών, μερικών και άτυπων μορφών εργασίας και αντικατάστασή από σχέσεις πλήρους απασχόλησης.
ι.α Κατάργηση των άρθρων 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα (όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 12 του νόμου 4013/2011).

Απαιτούμε:

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες. Ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συγκρότηση πλήρους δικτύου στα αστικά κέντρα. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους, τους άνεργους/άνεργες, τους φοιτητές/τριες και τους πάσχοντες/ουσες από χρόνιες παθήσεις. Επαναφορά της συμμετοχής στο 10% για τους υπόλοιπους
ι.β . Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης  και της έρευνας.
ι.γ.     Στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη, προώθηση αναδιαρθρώσεων, μέτρα βελτίωσης των υποδομών της αγροτικής οικονομίας και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
ι.δ.  Προώθηση μιας νέας στρατηγικής στήριξης των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των πολύ μικρών, ατομικών και οικογενειακών επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτές. Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους ΕΒΕ, τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Διαμόρφωση αφορολόγητου αποθεματικού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.  Προώθηση συνεταιριστικών μορφών για την έρευνα, επιμόρφωση, οργάνωση και προώθηση προϊόντων.  Ειδική χαμηλότοκη πιστωτική πολιτική, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Δημόσια Τράπεζα ειδικού σκοπού ενίσχυσης των μ. Μ.Ε. Στήριξη του ΟΑΕΕ, εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, αναβάθμιση των παροχών σύνταξης και υγείας προς τους ασφαλισμένους του. Αυτόνομη ασφάλιση για τα συν-βοηθούντα και μη αμειβόμενα μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων, που είναι γυναίκες.

Οι συνεργασίες

Ανοιχτή πρόσκληση στις εντός και εκτός βουλής αριστερές δυνάμεις για κοινή κινηματική και πολιτική δράση μαζί με όσους από τις δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τις συζητήσεις με ομάδες και ξεχωριστά πρόσωπα που επιθυμούν το μέτωπο. Ανακοινώνουμε τις συνεργασίες.
Ανοίγουμε τις πόρτες σε όσους θέλουν  να συμβάλλουν.
-     Οι συνελεύσεις ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δημόσιες. Εγγράφονται όσοι/ες θέλουν να ‘χουν επαφή, παίρνουν μέρος, συνδιαμορφώνουν αποφάσεις.
-     Οι επιτροπές στήριξης είναι ευρύτερες.
-      
(Τα παραπάνω αποτελούν σημεία από την εισήγηση του
Γραμματέα του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα, προς την Πολιτική Γραμματεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: