ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ευρωβουλευτής Ν. Χουντής: Δικαίωμα προσφυγής στα ευρωπαϊκά όργανα

 
 Παρακολουθείστε το πρώτο βίντεο.

Παρακολουθείστε το 2 μέρος του βίντεο.

Ισχύει για όσους καταναλωτές τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ


      Όποιος βρεθεί για λίγο δίπλα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Νίκο Χουντή, αμέσως μπορεί να καταλάβει την ευχέρεια με την οποία  διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά θέματα. Σήμερα το απόγευμα τον συνάντησα στα γραφεία του ΣΥΝ στην Πάτρα, παρουσία μελών της ΝΕ Αχαΐας, όπου ετοιμαζόταν για να δώσει συνέντευξη για το μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων που ταλανίζει την πόλη.
       Η κουβέντα όμως σύρθηκε μέχρι την επιμονή της κυβέρνησης να υποχρεώσει τα νοικοκυριά, με διακοπή της ηλεκτροδότησης,  επειδή δεν κατέβαλαν το χαράτσι της ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων. Και που φθάνουν περίπου το ένα στα δύο να αρνείται.
    Υπενθυμίζω ότι τώρα έρχεται και η δεύτερη δόση. Κι επειδή μεγάλος είναι ο αριθμός συναλλασσομένων με την ΔΕΗ που δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του κεφαλικού φόρου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος – που κάθε άλλο παρά καλός Άγγελος είναι – βάλθηκε να ξεπαστρέψει μια και καλή τους ατάκτους.
        Τα ειδοποιητήρια της 2ης δόσης καταφθάνουν με την απειλητική ετικέτα ότι θα προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ. Αυτό ήταν και το ερώτημα προς τον ευρωβουλευτή.
        Να κι η απάντηση: Έπρεπε να είχε στείλει νότα προειδοποίησης προς την Ελλάδα ο Επίτροπος Ότιγκερ, πως επίκειται επιβολή προστίμου για μη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, που ορίζει σαφώς ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν επιτρέπεται η διακοπή του από τους συναλλασσομένους. Πολύ περισσότερο που η Επιχείρηση σήμερα έχει ιδιωτικό χαρακτήρα και μία κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να ορίζει ιδιώτες για είσπραξη φορολογικών υποχρεώσεων.
Και το ερώτημα πάλι. Γιατί δεν το έχει κάνει ακόμη;
        Η απάντηση. Μα δεν καταλαβαίνετε; Κωλύεται να τα χαλάσει με τους σοσιαλιστές μας. Κάποια στιγμή θα γίνει όμως κι αυτό.
          Και πως αντιδρούμε σήμερα;
      Όποιου του κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να επικαλεστεί οικονομική βλάβη, καθ’ ότι πλήρωσε το ρεύμα κάτω από τον εκβιασμό που του άσκησαν και να ζητήσει αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη, διότι για να πληρώσει το χαράτσι άφησε απλήρωτες άλλες  επείγουσες υποχρεώσεις, που τώρα τον άφησαν έκθετο.
         Αυτά είπε ο ευρωβουλευτής και ο καθένας ας πράξει κατά το δοκούν. Πάντως το δίκιο είναι με το μέρος μας.
         Είπε όμως και πολλά άλλα, ιδίως για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και για το κούρεμα του χρέους που το χαρακτήρισε απάτη! Αλλά γι αυτά παρακολουθήστε τα δύο βίντεο που τράβηξα και θα ενημερωθείτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: