ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι εκπτώσεις θα τελειώσουν και μαζί τους πολλά καταστήματα

Παρελθόν και το κατάστημα e-SHOP στην οδό Κορίνθου της Πάτρας.

Είκοσι έως τριάντα αιτήσεις για κλείσιμο βιβλίων υποβάλλουν καθημερινά καταστηματάρχες της Πάτρας!
Εκατοντάδες «λουκέτα» έχουν ήδη «δρομολογηθεί» και θα  μπουν σε αντίστοιχα εμπορικά της Πάτρας, αμέσως μετά τις εκπτώσεις. Αυτό υποστηρίζουν στο attacktv.gr, οι άνθρωποι της τοπικής αγοράς, που είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχεία.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, καθημερινά, σχεδόν στις εφορίες της πόλης κατατίθενται από εμπόρους και επαγγελματίες είκοσι με τριάντα αιτήσεις για κλείσιμο βιβλίων, που σημαίνει και κλείσιμο των επιχειρήσεων. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο αριθμός αυτός των αιτήσεων το μήνα φτάνει τις 500 με 600 αιτήσεις, τότε μέχρι τον Ιούνιο, όπως λένε πάντα τα στελέχη της αγοράς, που γνωρίζουν, θα έχουν βάλει λουκέτο κοντά στα 2.500 με 3.000 καταστήματα στην πόλη.
 Και τα λουκέτα αυτά, όπως τονίζουν, δεν θα είναι μόνο περιφερειακά, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι, αλλά θα αφορούν και πολλά γνωστά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.
 Ήδη, στις  γνωστές εμπορικές οδούς, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος, Κορίνθου, ανά 30 με 50 μέτρα  υπάρχει ένα τουλάχιστον κλεισμένο κατάστημα, το οποίο δεν ξανανοίγει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των ανθρώπων της αγοράς, η κρίση θα αγγίξει και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία έως τώρα έδειχναν να αντέχουν. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για πολύ γνωστή φίρμα στην Αγίου Νικολάου, που ετοιμάζεται να κλείσει  το ένα από τα δύο υποκαταστήματά της.

 Μεγάλο πρόβλημα το ενοικιοστάσιο


Οι εμπορικές επιχειρήσεις αναφέρουν ως το πρώτο μεγάλος τους πρόβλημα, στο οποίο αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν, το ενοίκιο. Με τη εφορία, το ΙΚΑ και τις άλλες υποχρεώσεις μπορεί να γίνει διακανονισμός, όπως λένε, με το ενοίκιο, όμως, που πρέπει να καταβάλλουν κάθε μήνα, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα, γίνεται αξεπέραστο, όταν ο ιδιοκτήτης δεν συναινεί στο αίτημα μείωσης του μισθώματος. Σήμερα, όλα σχεδόν τα εμπορικά έχουν φτάσει στο σημείο να μην εισπράττουν τόσα χρήματα, ώστε να καλύπτουν ενοίκια των 3.000 ευρώ και πάνω. Γνωστός έμπορος της Πάτρας έλεγε χαρακτηριστικά στο attacktv.gr, «πληρώνω ενοίκιο 3.500 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης δεν δεχθεί μείωση, ώστε να πληρώνω 2.500 ευρώ, τότε αναγκαστικά θα βάλω λουκέτο.

Εκατοντάδες απολύσεις

Τα λουκέτα, που αναμένονται σύντομα και που θα ερημώσουν την αγορά θα επιφέρουν και εκατοντάδες απολύσεις εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι θα προστεθούν στις ήδη μεγάλες «στρατιές» ανέργων της περιοχής και οι οποίοι, ήδη,  όχι μόνο δεν πληρώνονται βάσει των συλλογικών συμβ΄σασεων, αλλά στους περισσότερους εξ αυτών οφείλονται μισθοί, δώρα και είναι αμφίβολο, αν θα πάρουν και τις αποζημιώσεις τους.

Κατέβασε... ρολά και το κατάστημα e-Shop Πάτρας

Μία ακόμη δυσάρεστη είδηση από τη χειμαζόμενη αγορά της Πάτρας αφορά το κατάστημα που διατηρούσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα η μεγάλη αλυσίδα πώλησης ηλεκτρονικών προϊόντων e-Shop.gr, επί της Κορίνθου 453-Καποδιστρίου, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Όπως ενημέρωσαν ενδιαφερόμενους εκπρόσωποι των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, στην Αθήνα, το κατάστημα της Πάτρας θα παραμείνει κλειστό και οι πελάτες που δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις παραγγελίες τους θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος όπου στεγαζόταν το κατάστημα (που εξυπηρετούσε πελάτες και από περιοχές όπως το Αίγιο, η Κάτω Αχαΐα, η Οβρυά, ο Ψαθόπυργος κ.ά.) έχει πλέον ενοικιαστήριο, ο εξοπλισμός είναι μέσα και στη βιτρίνα έχουν τοποθετηθεί χαρτιά περιμετρικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: