ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Αναγκαία η υποστήριξη των γυναικών που είναι θύματα βίας και των παιδιών τους.

Ανοίγει ο δρόμος, για δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών - θυμάτων βίας και στην Πάτρα, μετά την ένταξή της σε σχετικό πρόγραμμα

O Δήμος Πατρέων, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με θέμα «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας. Ανάπτυξη και λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας». Αυτό σημαίνει, ότι ανοίγει ο δρόμος, για δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών - θυμάτων βίας και στην Πάτρα, ο οποίος θα ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking).
Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης αποτελεί την επιχειρησιακή αιχμή της πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και στοχεύει:
- Στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών που είναι θύματα βίας και των παιδιών τους,
- Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και την επίτευξη μηδενικής ανοχής της βίας κατά των γυναικών,
- Στην ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Στο πλαίσιο δε, του συγκεκριμένου προγράμματος, πραγματοποιείται την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα, η δεύτερη τεχνική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, των δικαιούχων Δήμων και της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Τον Δήμο Πατρέων θα εκπροσωπήσει η αρμόδια για το θέμα αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, ένταξης μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη.
Στόχος της σύσκεψης, είναι η ενημέρωση από την Γ.Γ. Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη, των δικαιούχων Δήμων, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα στο σύνολό του, καθώς και οι κρίσιμες παράμετροι, για την αποτελεσματική λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: